Besök oss på Båtmässan!

Just nu pågår Båtmässan i Göteborg och varje dag är det fullt med folk i mässhallarna som längtar efter sjösättning och båtsäsong. Vi står i monter B10:27, med sjöräddare från olika stationer varje dag.

Isen ligger tjock i många delar av landet, men det är svårt att inte få vårkänslor när båtmässan kommer till stan. Göteborg är först ut och precis som vanligt finns våra sjöräddare på plats under hela mässan, 6-14 februari. I montern har vi en räddningsbåt på elva meter i PostkodLotteri-klassen som har kunnat byggas tack vare ett testamente.

Välkommen förbi!

Medlemserbjudande – 2 för 1

Även i år erbjuder vi våra medlemmar att gå 2 för priset av 1 på Båtmässan i Göteborg och Allt för sjön i Stockholm under mässornas respektive avslutningsdag. För att nyttja vårt erbjudande om 2 för 1: Klipp ut och ta med talongen som skickades ut tillsammans med januarinumret av medlemstidningen Trossen.

Fokus på sjösäkerhet

Under sista dagen i Göteborg anordnar vi dessutom Sjöräddningens dag, i år med fokus på internationell sjöräddning och flyktingkatastrofen. Moderator är Robert Aschberg. Varmt välkommen till scenen i D-hallen!

Program

11.00-11.30 Introduktion – hur fungerar internationell sjöräddning?

Vilka regelverk styr sjöräddningen internationellt? Hur arbetar man utomlands? Och vad gäller för den som planerar att segla under sommaren i Medelhavet? Thore Hagman, internationell sekreterare på Sjöräddningssällskapet.

11.30-12.00 Gula båtarna – erfarenheter från flyktingkatastrofen för svenska sjöräddare

Närmare 60 svenska sjöräddare har arbetat på plats på Samos i Grekland sedan slutet av oktober. Några av de första på plats var Fredrik Forsman och Lars Axvi, som också är anställda på Chalmers Tekniska Högskola som forskare respektive instruktör inom Sjöfart och marin teknik. De arbetar båda med att utveckla metoder och berättar mer om detta och ger också sina personliga berättelser om arbetet nere på Samos.

12.00-12.20 Fotografernas bilder från Samos

Malin Hoelstad (SvD) och Peter Wixtröm (Aftonbladet) är båda fotografer som varit med nere med Gula Båtarna på Samos. En roll som inneburit många gränsdragningar – när är man journalist och när är man frivillig sjöräddare? Vad är viktigt att visa? Malin och Peter visar sina bilder från Samos och berättar om situationerna och människorna bakom.

12.20-12.45 Sjöräddning i flyktingkatastrofen – en internationell angelägenhet

Sedan Sjöräddningssällskapet startade sitt projekt i Grekland har fler sjöräddningsorganisationer kommit igång med projekt för att stödja den grekiska kustbevakningen och frivilligorganisationen Hellenic Rescue Team. Andreas Arvidsson, operativ chef på Sjöräddningssällskapet, är utsedd av International Maritime Rescue Federation att samordna insatserna och berättar hur läget ser ut nu.

Artikeln går inte längre att kommentera

6 kommentarer:

Owe Brasar2016-02-13 23:50

Hej.
Vi är två som tänkte gå på Båtmässan imorgon söndag. Talongen med erbjudandet 2 för 1 har tyvärr förkommit.
Kan jag lösa det på något annat sätt?
Med vänlig hälsning,
Owe Brasar

Peter Karlsson2016-02-14 19:52

Hej Jag och min fru var på Båtmässan i Göteborg nu i helgen och varje gång vi gick förbi eran monter blev vi påhoppade minst 5 ggr av några försäljare angående ett kreditkort plus att dom gick in och störde pågående konversation med säljare runt om kring.
DETTA ÄR INTE OK dom var lika envisa som telefon försäljarna på närmaste köpcentra SÅN HÄR VERKSAMHET SKA EN SÅN HÄR ORGANISATION INTE SYSSLA MED!
vi undvek att gå förbi eran monter, vi vill inte ha något kreditkort. Tänk hur många ni har lurat på ett kreditkort som inte kan handskas med det. (tyvärr allt för vanligt).

Sjöräddningssällskapet (SSRS) — 2016-02-15 13:53

Hej Peter! Tack för att du skriver till oss. Så som du beskriver ska det givetvis inte gå till! Vi tar åt oss av dina synpunkter och kommer att utvärdera deras närvaro i vår monter. Vi är mycket angelägna om att vår monter ska vara inbjudande och trevlig!
För andra som inte vet vilket kort det gäller är det alltså vårt Mastercard där 0,5 % av summan man handlar för går till vår verksamhet. Information om kortet finns här: http://www.sjoraddning.se/stod-oss/mastercard/

Vänliga hälsningar
Rebecka

Sjöräddningssällskapet (SSRS) — 2016-02-15 13:55

Hej Owe! Vi såg tyvärr inte din kommentar i tid. Hoppas att ni var på mässan ändå och att ni var förbi vår monter! Vänligen Rebecka

Nisse2016-02-17 00:01

Hej Rebecka, det som Peter beskriver känner jag igen från tidigare mässor. Brukar åka på Allt för sjön i Stockholm men sedan Handelsbankens säljare kom med i bilden gör jag en lov förbi er monter för dom verkligen hoppar på en, ingen koll på om man redan passerat tidigare eller nånting. Tror tyvärr att ni förlorar besökare i er monter tack vare provisionstörstande säljare, för gissningsvis får dom provision från Handelsbanken utifrån hur många kort dom kränger iväg.

Ett tips är att ta av dom sjöräddningskläderna för ert varumärke skadas av deras påflugna sätt att agera, är man intresserad av ett kort, ja men då kan man väl ta kontakt med dom. Som det varit de senaste åren så har Handelsbankens säljare varit först fram till varenda besökare som jag sett iallafall. Tråkigt!

Sjöräddningssällskapet (SSRS) — 2016-02-17 16:28

Hej Nisse! Tack för din kommentar också. Vi tar till oss synpunkterna och kommer som sagt utvärdera deras närvaro i montern. Vi vill självklart inte att man ska undvika vår monter, den ska ju kännas inbjudande! Mvh Rebecka

Ge en gåva

Sök en sjöräddningsstation

Visa alla stationer

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Sjösäkerhetsskolan

Tips och råd om hur du kan höja säkerheten till sjöss.

Läs mer

Sjökort

Se larm, stationer och räddnings- båtar på det interaktiva sjökortet.

Se hela sjökortet
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000