Välkommen, Rescue Karin Sanne och Rescuerunner Charles Eliasson

På Käringön idag namngav Karin Sanne vår nya hydrokopter och Charles Eliasson namngav vår senaste rescuerunner. Båda namngivarna har därmed sin namne i Sjöräddningssällskapets räddningsflotta.

Finstämd ceremoni med mycket sol och vind

Donator Stig och Ilse Sanne, hade samlat den närmsta familj- och vänkretsen till en namngivningsceremoni idag klockan 12.00. Efter förrättad namngivning överlämnade namngivarna Karin Sanne och Charles Eliasson sina respektive enheter till Andreas Arvidsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet. Högtidligheten var mycket finstämd och ackompanjerad av sol och vind, och en vår som tränger sig på.

Nationell resurs som flyttas dit behoven finns

Sjöräddningssällskapet jobbar aktivt med att ligga i framkant vad gäller utveckling av sjöräddning, allt enligt ett av våra ändamål.

Tack vare donatorerna Stig och Ilse Sanne har vi kunnat förverkliga bygget av en ny hydrokopter, som klarar riktigt besvärliga förhållanden vintertid, när både isvallar och isrännor gör andra resurser omöjliga. Hydrokoptern Rescue Karin Sanne är därför en mobil nationell resurs, som med hjälp av en specialgjord trailer kan flyttas dit där behovet för närvarande finns. Tillverkare är Artic Airboats Ltd, Finland.

Rescuerunner Charles Eliasson kommer initialt att placeras vid Sjöräddningssällskapets kontor i Långedrag, Västra Frölunda.

Donator Stig och Ilse Sanne har sedan tidigare skänkt Rescue Ilse Sanne och Rescuerunner Mimmi Eliasson. Båda dessa enheter är operativa vid räddningsstationen på Käringön sedan 2007.

namngivning hydrokopter 120331
Strålar i kapp gör donatorerna Stig och Ilse Sanne och Sjöräddningssällskapets vd Rolf Westerström.

Artikeln går inte längre att kommentera

2 kommentarer:

Nils Svensson2012-04-02 13:51

Var skall dessa båtar vara stationerade?

Christian - RS Hudiksvall2012-04-02 21:40

Hej Nils, som artikelförfattaren skriver så är hydrokoptern tänkt att fungera som en nationell resurs och utifrån behov flyttas till strategisk station. Rescuerunnern kommer initialt att finnas vid huvudkontoret på Långedrag, Västra Frölunda

Ge en gåva

Sök en sjöräddningsstation

Visa alla stationer

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Sjösäkerhetsskolan

Tips och råd om hur du kan höja säkerheten till sjöss.

Läs mer

Sjökort

Se larm, stationer och räddnings- båtar på det interaktiva sjökortet.

Se hela sjökortet
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000