Larm 28 maj 16:03 RS Bua.

Vi larmades av JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en segelbåt som tog in vatten. Vi avgick Bua med fem frivilliga sjöräddare ombord på Odd Fellow. Väl på plats hade haveristen igång sin länspump och läget var under kontroll. Vi skickade över en besättningsman till segelbåten som kunde gå för egen ...

Aktuellt 24 maj 10:00 RS Bua.

Igår hölls en stor samverkansövning (Desirée) i Varbergs hamn anordnad av Stena Line. Flera olika enheter samverkade och vår upplevelse är att övningen flöt på bra och metodiskt.

Larm 15 apr 19:15 RS Bua.

Vi larmas av JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en ribbåt med maskinproblem Söder om Getterön. Vi avgår med Rescue Klassa-Bertil men återkallas knappt 15 minuter senare då ribbåten fått igång motorn och lyckats ta sig till hamn för egen maskin. Vi vänder åter till stationen i Bua.

Aktuellt 06 apr 16:00 RS Bua.

Båtsäsongen har dragit igång, det innebär ökad mängd uppdrag för våra stationer. Hos RS Bua har vi de senaste veckorna assisterat flera medlemmar.

Larm 27 mar 13:31 RS Bua.

Larm från JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en kantrad kajak mellan Enens hamn och Kalvö. Enligt uppgift skulle två personer befinna sig i vattnet. Vi påbörjade sök men blev återkallade efter fem minuter då personerna kommit i land, välbehållna.

Övriga enheter som deltog i söker: Rescue Klasa-Bertil Lindberg, Räddningshelikopter samt ...

Larm 19 mar 18:08 RS Bua.

Larm från JRCC angående en snipa med två vuxna och ett barn som gått på grund i kraftig dimma Norr om Bua. Vi drar båten av grundet och assisterar in till Bua hamn.

Larm 05 feb 08:47 RS Bua.

Larm Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående ett flytande objekt som en inringare från land har sett. Vi bemannar Rescue Klasa-Bertil med två frivilliga och beger sig mot positionen öster om Vendelsö.

Larm 16 dec 14:30 RS Bua.

Larm inkommer från JRCC. Vi larmas angående en 4,5m lång fritidsbåt med styrning ur funktion. Vi kopplade och bogserade till Bua.

Larm 02 okt 18:35 RS Bua.

Larm angående en fritidsfiskare som drev mot land S Nordsten. Haveristen hade fått en lina runt propellern vilken orsakade motorstopp. De hade varken fram- eller bakdrift. Haveristen hade i sista sekund fått ankaret att fästa och vi fann båten 5m från land. Vi kopplade upp vår bogsertross och assistera till ...

Aktuellt 01 okt 19:36 RS Bua.

Förebyggande utryckning: En medlem behövde hjälp då en lina lyckats fastna ordentligt i propellern vid hummerfiske.

Välkommen till RS Bua

RS Bua grundades år 1909 och har 18 frivilliga.

Läs mer om RS Bua

Kontaktinformation RS Bua

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-66 65 94
  • Stationsansvarig: UM Christer Berntsson 031-761 42 66
  • E-post: rs.bua@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

Sara Boholm
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000