Aktuellt 20 jun 17:00 RS Bua.

En sammanställning av uppdragen för räddningsstationen i Bua vecka 24

Larm 18 jun 15:50 RS Bua.

Vi larmades av JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) gällande en saknad kajakpaddlare runt Vendelsö. Vi bemannade Klasa-Bertil Lindberg med tre frivilliga sjöräddare och gick mot Vendelsö. Strax därefter får vi besked om att personen är återfunnen i land vid god vigör, varpå vi vänder åter till räddningsstationen i Bua.

Larm 18 jun 11:38 RS Bua.

Vi larmades av JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en segelbåt med roderhaveri NW om Norra Ledskär. Vi kopplade upp vår bogsertross och assisterade haveristen in till Bua hamn.

Aktuellt 13 jun 21:00 RS Bua.

En sammanfattning av räddningsstationen i Buas uppdrag och händelser för vecka 23.

Larm 11 jun 08:02 RS Bua.

Rescue Odd fellow med tre frivilliga besättningsmän begav sig mot Varberg för att åter söka efter den saknade kajakpaddlaren. Kring klockan 9.30 fick de besked om att en person hittats i vattnet och förts till sjukhus.

Rescue Odd Fellow vände åter till stationen i Bua.

Larm 10 jun 23:10 RS Bua.

Vi larmas av JRCC (sjö-och flygräddningscentralen) angående en saknad kajakpaddlare. Personen var påväg från Apelviken till Glommen i kajak men kom inte fram inom rimlig tid, vilket fick anhöriga att slå larm.

Rescue Odd Fellow har tillsammans med räddningshelikopter Lifeguard 003, Rescue Signe Wallenius och Rescue Falkenberg Sparbank sökt hela ...

Larm 10 jun 15:51 RS Bua.

Larm från JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en vindsurfare som fått problem och ropar på hjälp. Strax efter att de frivilliga sjöräddarna lämnat kaj blir de återkallade. Vindsurfaren har tagit sig i land och är nu i säkerhet. Klasa-Bertil med besättning vänder åter till stationen i Bua.

Aktuellt 03 jun 17:38 RS Bua.

Idag besökte vi Gottskärs hamn och barnen på Onsala montessoriskola.

Larm 28 maj 16:03 RS Bua.

Vi larmades av JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) angående en segelbåt som tog in vatten. Vi avgick Bua med fem frivilliga sjöräddare ombord på Odd Fellow. Väl på plats hade haveristen igång sin länspump och läget var under kontroll. Vi skickade över en besättningsman till segelbåten som kunde gå för egen ...

Aktuellt 24 maj 10:00 RS Bua.

Igår hölls en stor samverkansövning (Desirée) i Varbergs hamn anordnad av Stena Line. Flera olika enheter samverkade och vår upplevelse är att övningen flöt på bra och metodiskt.

Välkommen till RS Bua

RS Bua grundades år 1909 och har 19 frivilliga.

Läs mer om RS Bua

Kontaktinformation RS Bua

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-66 65 94
  • Stationsansvarig: UM Christer Berntsson 031-761 42 66
  • E-post: rs.bua@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

Björn Snellman
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000