• Publicerad: 2011-11-11

RS Bua och RS Hovås i stor samövning på Hallandskusten

Sju ungdomar har varit ute och campat i Göteborgs södra skärgård, och har meddelat att de åker hem till hemmahamnen i södra Onsalalandet. Anhöriga hör av sig då de inte har kommit hem. Så ser scenariot ut då samtliga tillgängliga enheter från RS Bua och RS Hovås larmas ut söndag morgon, 6 november kl 08.07!

Denna gång är det fråga om en samövning som några sjöräddare från båda stationerna har initierat och planerat under hösten. Vi möts på havet i samband med olika uppdrag, men ville få en chans att öva på olika sökmetoder i samband med okänt läge, samband med RAKEL samt sjukvårdsinsatser. Och inte minst att lära känna varandra bättre till namn och utseende.

Kullaviks Sjöscouter ställde upp på ett fantastiskt sätt som mycket realistiska skademarkörer. Skadeplatsen var även något svårtillgänglig, varför det inte var lätt för enheterna att ta sig iland där. Detta medförde att de som fick gå iland fick jobba på ordentligt för att ta hand om de skadade, vilka undan för undan fördes ut till väntande enheter för vidare befordran in till närliggande Lerkils hamn.

I Lerkil hade en tillfällig övningsledning sats upp, och Lerkils Båtsällskap hade mycket generöst upplåtit sitt fina klubbhus för detta. Där bjöds även på lunch för samtliga inblandade, vilket var mycket uppskattat.

Arbetsgruppens främsta mål, att skapa en god kontakt mellan stationerna, ansågs efter övningarna och genomförd utvärdering ha väl uppnåtts.

Åter hemmahamn ca 16.30. Nu ser vi fram mot kommande gemensamma övningar – skarpa såväl som planerade.

Artikeln går inte längre att kommentera

Välkommen till RS Bua

RS Bua grundades år 1909 och har 19 frivilliga.

Läs mer om RS Bua

Kontaktinformation RS Bua

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-66 65 94
  • Stationsansvarig: UM Christer Berntsson 031-761 42 66
  • E-post: rs.bua@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

Hannes Bengtsson
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000