Larm 19 jun 02:22 RS Dalarö.

En Maxi 68 som ej har masten monterad får maskinhaveri i Vindöströmmen söder om stora Ålgö. Risk föreligger att båten driver upp bland klipporna. Vi åker mot platsen och bogserar båten till Bullandö marina.

Larm 13 jun 16:10 RS Dalarö.

Dalarös frivilliga var just på väg till en enklare medlemsservice när sjöräddningscentralen larmade. Inom 10 minuter från larm var Rescue Paul Lederhausen framme vid haveristen och kunde hjälpa en familj, i utsatt läge, till säker hamn på Gålö.

Larm 03 jun 11:14 RS Dalarö.

En skolklass på väg ut för att tälta har vält med 5 kanoter, halva klassen har tagit sig iland på fastlandet men 11 st och 5 kanoter har strandat på en ö en kanot har drivit iväg. Börjat med att ta ombord de som fortfarande var blöta samt packning och ...

Aktuellt 25 maj 09:16 RS Dalarö.

Nu börjar säsongen, många båtar ute för 1:a gången i det fina vädret och då kommer även uppstartsproblemen.

Larm 17 maj 14:48 RS Dalarö.

Under medlemsuppdrag får vi larm om båt som tar in vatten SO dalarö. vi går mot platsen och kan snabbt konstatera att läckan kommer från kylsystemet på båten. så när motorn är av stängd tar den inte in vatten.

båten slår mot land när vi kommer fram vi börjar med ...

Larm 15 maj 20:08 RS Dalarö.

Inkommer samtal om seglare som tappat orienteringen. Lämnat ärendet till Jrcc. JRCC pejlar mobilen till en position norra Mysingen i Stockholms Södra skärgård. Vi beger oss till positionen och finner segelbåten några hundra meter från pejlat mobilläge. Bogserar till Dalarö för natten,då segelbåten saknar lanternor och skymning med mörker ...

Larm 12 apr 13:56 RS Dalarö.

Larm om båt med motorhaveri som driver i den hårda vinden söder om Långarns fyr, vi lämnar kaj 6 minuter senare och får samtidigt reda på att båtägaren lyckats åtgärda problemet samt att en stridsbåt finns i närheten om problemet skulle återkomma

Larm 06 jan 17:21 RS Dalarö.

Larm kl. 17.21 från Sjöräddningscentralen om en person som saknas på Ekoln i Uppsala, avgår omgående från Ingarö med svävare Jan Falkenberg på släpvagn till Uppsala påbörjar sök kl. 19.25.

Larm 10 dec 13:06 RS Dalarö.

En av försvarets stridsbåtar har i det hårda vädret tappat sin nödsändare (EPIRB) som har aktiverats när den hamnat i vattnet.

Larm 10 dec 12:58 RS Dalarö.

En 22 fots segelbåt har brutit av rorkulten i det hårda vädret, ovanpå det har även den nya utombordaren behagat att haverera.

Välkommen till RS Dalarö

RS Dalarö grundades år 2003 och har 41 frivilliga.

Läs mer om RS Dalarö

Kontaktinformation RS Dalarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 80 15
  • Stationsansvarig: UM Helge Skärlén 031-761 42 18
  • E-post: rs.dalaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescuerunner Maria
Fler båtar

En av våra frivilliga

Annika Sörensen
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2015 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000