Larm 08 aug 11:37 RS Dalarö.

En Cessna med 2 personer ombord får problem när dom taxar ut för start en av pontonerna ligger ovanligt djupt i vattnet, när de vänder tillbaka sjunker den under vattnet och planet går runt, båda personerna kan ta sig ur maskinen och omhändertas av båtar på platsen som hjälper dom ...

Larm 07 aug 05:12 RS Dalarö.

En segelbåt ost om Braka draggar i vindbyarna i samband med det häftiga åskvädret på torsdagsmorgonen samtliga båtar på stationen är klara för avgång på under 10 minuter men larmet avblåses då dom lyckats ta sig loss själva

Larm 03 aug 14:53 RS Dalarö.

Segelbåten som hade legat på svaj och tar upp ankaret får med sen en telefonledning. Ledningen fastnar i propelleraxeln när dom försöker köra iväg efter tagit bort den från ankaret. Dom försöker då segla men kommer ingen vart men slutligen driver dom i väg utan att kunna göra något och ...

Larm 01 aug 14:50 RS Dalarö.

Segelbåten som hade legat på svaj och tar upp ankaret får med sen en telefonledning. Ledningen fastnar i propelleraxeln när dom försöker köra iväg efter tagit bort den från ankaret. Dom försöker då segla men kommer ingen vart men slutligen driver dom i väg utan att kunna göra något och ...

Larm 28 jul 18:06 RS Dalarö.

På väg hem från annat uppdrag hör vi svagt ett nödanrop på VHF kanal 16. Mayday, Mayday, Mayday. Mottagningen är dålig då vi ligger i radioskugga bakom en hög ö. Men Sjöräddningscentralen har uppfattat haveristens position och orsaken till larmet. En tysk segelbåt på grund i Stockholms yttre skärgård och ...

Aktuellt 28 jul 09:02 RS Dalarö.

Söndagen började med vindstilla som övergick i regn, åska och stormbyar för att lika snabbt återgå till vindstilla.

Larm 27 jul 13:45 RS Dalarö.

Vi får ett larm om tre båtar som behöver hjälp vid Tärnskär. En katamaran och en segelbåt har fastnat i varandra och draggat iland o på grund. Den tredje båten har fått en tamp i propellern.

Larm 27 jul 13:20 RS Dalarö.

Vi går på nytt larm mot Bullerön när vi får uppdrag att hjälpa till med sök vid Villinge efter larm om motorbåtar som slår ihop i det hårda vädret.

Larm 27 jul 12:43 RS Dalarö.

Larm i sökaren om en scoutbåt med fem personer som har hamnat i trubbel i den hårda vinden och behöver hjälp.

Larm 26 jul 22:00 RS Dalarö.

Vi hör på VHF:n att någon sett en nödraket norr om Bullerö i trakten runt Eknö, Skarprummaren. Vi kontaktar Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) och blir ombedda och gå till platsen för sök.

Välkommen till RS Dalarö

RS Dalarö grundades år 2003 och har 38 frivilliga.

Läs mer om RS Dalarö

Kontaktinformation RS Dalarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 80 15
  • Stationsansvarig: UM Helge Skärlén 031-761 42 18
  • E-post: rs.dalaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

Jonas Swartling
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en nyckelring eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Gåvoshop

Skänk livräddande utrustning till oss. Med din hjälp kan vi fortsätta rädda liv ideellt. Du får ett fint gåvobevis som du skriver ut själv.

Till gåvoshopen

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2014 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000