Larm 20 jul 15:45 RS Dalarö.

Två fritidsbåtar i kollision utanför Dalarö. Transporterar den påkörda båten med besättningsman till väntande helikopter. Brandbåten Dalarö har hämtat sjukvårdare som medföljer. Vår Rescue Runner bogserar haveristen sista biten då det är grunt och Rescue Björn Christer ej kan nå mottagningsplatsen med väntande ambulans.

Larm 19 jul 18:35 RS Dalarö.

JRCC söker räddnings enheter för fritidsbåt med roderhaveri. Vi åker mot platsen och är framme efter ca 8 min. Väl på plats pratar vid med ägaren som lyckas med och nöd styra hjälpligt. Vi åker med haveristen till Dalarö och ser till att dom kommer säkert i hamn.

Larm 16 jul 21:23 RS Dalarö.

Två nyblivna båtägare var ute på en kort tur på Baggensfjärden och grundstötte i höjd med Farstabron, tog sig för egen maskin över fjärden där motorn la av och ringde då på hjälp. Rescue Paul Lederhausen avgår från Dalarö och är på plats kort där efter och lugnar de chockade ...

Larm 09 jul 11:55 RS Dalarö.

Larm om en segelbåt på grund vid Ägnö / Gåsö. Vi bemannar Rescue Ingarö och börjar gå mot platsen. Dock kom vi inte så långt innan Sjö- och Flygräddningscentralen avblåser larmet då haveristen lyckats ta sig loss för egen maskin.

Aktuellt 08 jul 09:46 RS Dalarö.

I helgen kom äntligen sommaren med sol och värme men med många ute på sjön ökade även antalet incidenter

Larm 07 jul 20:30 RS Dalarö.

En förbi passerande kanotist ser vad han tror är en kropp som flyter i vassen. Polis, ambulans, räddningstjänst och sjöräddningen larmas ut till platsen. Med hjälp av räddningstjänst bärgas kroppen och polisen tar över.

Larm 29 jun 06:40 RS Dalarö.

Larm till JRCC från allmänheten om drivande båt strax väster om Strömma kanal. Vi åker fram och söker av området men konstaterar snart ingen båt finns i området som driver. Efter en stunds sökande avbryter vi samråd med JRCC sökandet.

Larm 19 jun 02:22 RS Dalarö.

En Maxi 68 som ej har masten monterad får maskinhaveri i Vindöströmmen söder om stora Ålgö. Risk föreligger att båten driver upp bland klipporna. Vi åker mot platsen och bogserar båten till Bullandö marina.

Larm 13 jun 16:10 RS Dalarö.

Dalarös frivilliga var just på väg till en enklare medlemsservice när sjöräddningscentralen larmade. Inom 10 minuter från larm var Rescue Paul Lederhausen framme vid haveristen och kunde hjälpa en familj, i utsatt läge, till säker hamn på Gålö.

Larm 03 jun 11:14 RS Dalarö.

En skolklass på väg ut för att tälta har vält med 5 kanoter, halva klassen har tagit sig iland på fastlandet men 11 st och 5 kanoter har strandat på en ö en kanot har drivit iväg. Börjat med att ta ombord de som fortfarande var blöta samt packning och ...

Välkommen till RS Dalarö

RS Dalarö grundades år 2003 och har 42 frivilliga.

Läs mer om RS Dalarö

Kontaktinformation RS Dalarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 80 15
  • Stationsansvarig: UM Helge Skärlén 031-761 42 18
  • E-post: rs.dalaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescuerunner Maria
Fler båtar

En av våra frivilliga

Andreas Myrén
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2015 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000