Larm 15 maj 20:08 RS Dalarö.

Inkommer samtal om seglare som tappat orienteringen. Lämnat ärendet till Jrcc. JRCC pejlar mobilen till en position norra Mysingen i Stockholms Södra skärgård. Vi beger oss till positionen och finner segelbåten några hundra meter från pejlat mobilläge. Bogserar till Dalarö för natten,då segelbåten saknar lanternor och skymning med mörker ...

Larm 12 apr 13:56 RS Dalarö.

Larm om båt med motorhaveri som driver i den hårda vinden söder om Långarns fyr, vi lämnar kaj 6 minuter senare och får samtidigt reda på att båtägaren lyckats åtgärda problemet samt att en stridsbåt finns i närheten om problemet skulle återkomma

Larm 06 jan 17:21 RS Dalarö.

Larm kl. 17.21 från Sjöräddningscentralen om en person som saknas på Ekoln i Uppsala, avgår omgående från Ingarö med svävare Jan Falkenberg på släpvagn till Uppsala påbörjar sök kl. 19.25.

Larm 10 dec 13:06 RS Dalarö.

En av försvarets stridsbåtar har i det hårda vädret tappat sin nödsändare (EPIRB) som har aktiverats när den hamnat i vattnet.

Larm 10 dec 12:58 RS Dalarö.

En 22 fots segelbåt har brutit av rorkulten i det hårda vädret, ovanpå det har även den nya utombordaren behagat att haverera.

Larm 26 okt 12:04 RS Dalarö.

Besättningsman skadat fingrar och behöver hjälp till ambulans. Vi var på väg hem efter tidigare larm och hade nära till den hjälpsökande. Bordade segelbåten och tog ombord den skadade och förde besättningsmannen till väntande ambulans. Fortsätter hemresan mot Dalarö då vi får ett medlemsuppdrag på jourtelefonen.

Larm 26 okt 02:00 RS Dalarö.

En kollisionsolycka mellan 2 båtar inträffade ca 01.17 i havet strax utanför Sandhamn. Flera enheter kallades snabbt ut för insats. Med räddningshund genomförde vi ett sök efter både personer och ev. föremål. Söket avslutades dagen därpå.

För mer information se: http://www.sjofartsverket.se/sv/Sjofart/Sjo--och-flygraddning/JRCC-Online/Batar-kolliderade-Sandhamn/

Larm 26 okt 01:24 RS Dalarö.

Larm från sjöräddningscentralen kl. 01.24 gällande en kollision mellan lotsbåt och en RIB. Recue Liv från Möja är först på plats och Rescue ingarö anländer strax därefter.

Larm 26 okt 01:24 RS Dalarö.

En tjänstebåt kolliderar med ett okänt föremål som resulterar i ett larm klockan ett på natten. Vid ankomst till båten får vi reda på att det är en kollision mellan en Lotsbåt och en RIB-båt med okänt antal ombord.

Larm 17 okt 16:20 RS Dalarö.

Larm över sökaren. Grundstött segelbåt St. Sandholmen. Vi bemannar Rescue Paul Lederhausen och lämnar station ca 6 min efter larm. På segelbåten finns tre personer varav ett spädbarn. Halvvägs fram meddelar Sweden Rescue att segelbåt en fått hjälp av passerande fritidsbåt. Allt väl ombord och haveristen kan fortsätta i hamn ...

Välkommen till RS Dalarö

RS Dalarö grundades år 2003 och har 40 frivilliga.

Läs mer om RS Dalarö

Kontaktinformation RS Dalarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 80 15
  • Stationsansvarig: UM Helge Skärlén 031-761 42 18
  • E-post: rs.dalaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescuerunner Maria
Fler båtar

En av våra frivilliga

Anders Almgård
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2015 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000