Larm 06 okt 14:00 RS Dalarö.

Saknad seglare påväg från Estland till Stockholms skärgård. Vi var många resurer som sökte. Vår enhet Paul Leaderhausen sökte av skärgårdsöarna närmast hemmahamn och hemmahamn. Han hittades senare välbehållen.

Larm 06 okt 14:00 RS Dalarö.

En ensamseglare var saknad efter seglats från Estland till Stockholms skärgård. Stora områden söktes av med hjälp av flyg och helikopter samt båtar. Senare återfanns båt o besättning välbehållna.

Larm 26 sep 14:56 RS Dalarö.

Larm om två personer i vatten efter kapsejsad båt i Erstaviken, Vi går mot platsen och när vi närmar oss platsen får vi meddelande om att räddningstjänsten fått upp personerna och i trygga händer hos ambulans personal, personerna var nedkylda. vi fortsätter gå mot platsen för ev. vidare assistans med ...

Larm 14 sep 19:10 RS Dalarö.

Från Tyresölandet obeserveras en båt utan någon person ombord. Helikoptern var i närheten och först på plats. Sjöräddningsstationen på Dalarö larmades ut men på väg ut fick vi besked om att båten och ägaren var i trygga händer.

Stort tack till de 3 rådiga killarna i den hjälpande fritidsbåten.

Larm 08 sep 14:10 RS Dalarö.

Fick larm om drivande båt i Stavsnäs med revade segel, ingen syntes till ombord ifrån inlarmaren. När vi kom på plats visade det sig att båten var låst och avsliten tamp i fören. Båten hade drivit lätt upp på grund, så vi drog loss den och upp till en boj ...

Larm 16 aug 14:50 RS Dalarö.

MRCC larmar om en segelbåt som gått på grund NO Boskapsön mellan Villinge och Gillinge. Vi lämnar ett pågående medlemsärende med Rescue Ingarö och beger oss mot platsen. Kustbevakningens 311 och 451 har också svarat på larmet. Vi är först på plats och kan konstatera att de tre ombord är ...

Larm 29 jul 00:35 RS Dalarö.

Klockan halv ett på natten är en fritidsbåt med fyra personer ombord på väg från Fällström till Östra Ingarö. På grund av mörker och bristande navigationshjälpmedel görs en felbedömning och sällskapet kör upp på ett grundflak i inloppet till Småängsviken, Björnö. "Sweden Rescue söker sjöräddningsenheter i närheten av Björnö - vi ...

Larm 20 jul 15:45 RS Dalarö.

Två fritidsbåtar i kollision utanför Dalarö. Transporterar den påkörda båten med besättningsman till väntande helikopter. Brandbåten Dalarö har hämtat sjukvårdare som medföljer. Vår Rescue Runner bogserar haveristen sista biten då det är grunt och Rescue Björn Christer ej kan nå mottagningsplatsen med väntande ambulans.

Larm 19 jul 18:35 RS Dalarö.

JRCC söker räddnings enheter för fritidsbåt med roderhaveri. Vi åker mot platsen och är framme efter ca 8 min. Väl på plats pratar vid med ägaren som lyckas med och nöd styra hjälpligt. Vi åker med haveristen till Dalarö och ser till att dom kommer säkert i hamn.

Larm 16 jul 21:23 RS Dalarö.

Två nyblivna båtägare var ute på en kort tur på Baggensfjärden och grundstötte i höjd med Farstabron, tog sig för egen maskin över fjärden där motorn la av och ringde då på hjälp. Rescue Paul Lederhausen avgår från Dalarö och är på plats kort där efter och lugnar de chockade ...

Välkommen till RS Dalarö

RS Dalarö grundades år 2003 och har 35 frivilliga.

Läs mer om RS Dalarö

Kontaktinformation RS Dalarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 80 15
  • Stationsansvarig: UM Helge Skärlén 031-761 42 18
  • E-post: rs.dalaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

Bertil Gutö
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2015 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000