• Båt: Rescue Hammarö
  • Larmtid: 01 Okt kl 18:20
  • Publicerad: 2011-10-01
  • 2 kommentarer

Blev uppringd av RS Kållandsö...

Blev uppringd av RS Kållandsö. De hade fått samtal från en båt som hade kommit vilse i dimman pga en trasig kompass och man trodde att de befann sig i närheten av Tärnan.

Vi gick från Lillängshamnen strax före 18:50 och gick ner mot Tärnan. På vägen dit gjorde vi avstickare för att undersöka flera ekon på radarn utan resultat. Sikten var mycket dålig och vi hade kontakt med besättningen på den vilsna båten och vi signalerade regelbundet med vårt horn i hopp om att de skulle höra oss. Vid tärnan hade vi fortfarande inte hittat den vi sökte så vi ringde in Rescue Victoria från RS Kristinehamn.

Båten vi letade efter hade kört cirka en timme i tät dimma med en trasig kompass från Djurö och kunde därför befinna sig nästan vart som helst i Värmlandssjön. Under tiden vi väntade på att Rescue Victoria med besättning skulle komma ut gick vi österut då männen i den vilsna båten trodde att de kunde ha hamnat där. Vi gick upp mot söökojan utan att se något på radarn och vände söderut igen.

Nu gick både Rescue Victoria och vi mot Djurö. När vi var 10M från Djurö pratade vi åter med männen i den försvunna båten och de trodde nu att de kunde vara nordväst om Tärnan. Vi bestämde att Rescue Victoria kunde fortsätta mot Djurö och vi styrde västerut mot Värmlandsnäs för att sedan svänga norrut och följa Värmlandsnäs mot Grums. Då fick vi se ett svagt ljus i dimman som var väldigt svårt att se på radarn. Det var lanternan på den drygt 4 meter långa hardtop-båten. De befann sig cirka 7M nordost om Gaperhult, långt från den position de trodde.

Vi tackade besättningen ombord på Rescue Victoria för hjälpen och satte kurs hemåt med den lilla båten i vårt kölvatten. Hemma igen runt klockan 23 på kvällen.

Artikeln går inte längre att kommentera

2 kommentarer:

Emma Anderdahl2011-10-02 19:40

Härligt när samarbetet fungerar mellan stationerna. Bra jobbat grabbar! :)

Henrik Nilsson2011-10-02 19:53

Ja det är toppen bra att det funkar.

Välkommen till RS Hammarö

RS Hammarö grundades år 1997 och har 26 frivilliga.

Läs mer om RS Hammarö

Kontaktinformation RS Hammarö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 81 51
  • Stationsansvarig: UM Björn Nilsek 031-761 42 87
  • E-post: rs.hammaro@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescue Hammarö
Fler båtar

En av våra frivilliga

Johan Smedman
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000