• Båt: Rescue Swedbank
  • Larmtid: 04 Dec kl 10:00
  • Publicerad: 2011-12-04
  • Text: Rescue Swedbank

Fartyg på grund vid Skansgrundet

Under söndagsmorgonen gick ett fartyg på grund strax utanför Kalmar, vid Skansgrundet. Fartyget lade senare under morgonen till i Kalmar där dykningar påbörjades och oljeläns lades ut.

Under morgonen blir ett Panamaflaggat fartyg eskorterat in i Kalmar hamn av hamnens bogserbåt Pampus. Fartyget hade tidigare under morgonen grundstött vid Skansgrundet, strax utanför Kalmar där det låg och högg mot grundet. Fartyget förtöjdes vid Barlastholmen dit Räddningstjänsten larmats för att börjar dyka och lägga ut länsar. Kustbevakningens flygplan flyger även över området.

RS Kalmars jourhavande besättning bemannar upp Rescue Swedbank och beger sig till fartyget för att bistå med hjälp om extra länsar behöver läggas ut. Efter samtal med räddningstjänsten och hamnens ansvariga anses läget vara under kontroll och inga utsläpp har upptäckts. Räddningstjänstens dykare inspekterar skadorna på fartyget och det visar sig att det uppkommit skador varför fartyget tar in lite vatten.

Turligt nog läcker fartyget inte ut någon olja som följd efter grundstötningen. Med tanke på nuvarande vindar är det viktigt att begränsa ett utsläpp om det skulle uppstå, innan det driver ut i sundet. RS Kalmar har sitt miljöräddningssläp redo.

Artikeln går inte längre att kommentera

Välkommen till RS Kalmar

RS Kalmar grundades år 2005 och har 28 frivilliga.

Läs mer om RS Kalmar

Kontaktinformation RS Kalmar

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0708-17 39 92
  • Stationsansvarig: UM Anton Kock 031-761 4232
  • E-post: rs.kalmar@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescue Astra
Fler båtar

En av våra frivilliga

Leif Lerman
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000