Larm 22 maj 19:08 RS Käringön.

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om att en träbåt tar in vatten vid Islandsberg. Personer iland har observerat att de öser väldigt mycket ombord och larmar.

Larm 06 maj 11:20 RS Käringön.

Larm via personsökare om en dykolycka väster om Hermanö.

Är på uppvisning i Lysekil och lämnar efter 2 minuter och går mot Hermanö.

Efter 5 minuters körning återkommer motbud, dykaren har kommit upp och är OK. Vänder och återgår till Lysekil. Även Rescue Hedvig och Rescue Märtha påväg från Käringön ...

Larm 16 nov 11:46 RS Käringön.

Får larm via JRCC om en fiskebåt som gått på grund vid Gullholmen. När vi är framme på plats så har båten kommit loss själv och fortsatt sin resa.

Larm 05 nov 17:32 RS Käringön.

Strömstierna, Förjan till Käringön larmade JRCC om en båt som gått på grund på Sydvästsidan på Stenskär vid inloppet till Hermanö ränna från Käringöfjorden. Ilse Sanne avgick med 4 personer ombord för att assistera haveristen. Vår framme konstaterades det att man stod hårt på grund men inga materiella eller personella ...

Larm 27 sep 01:06 RS Käringön.

Larm via personsökare 01.06 om en saknad person i båt vid Boxvik. Personen har varit borta med båten några timmar men brukar aldrig lämna området på natten. Avgår med Ilse Sanne mot platsen.

Larm 22 sep 15:04 RS Käringön.

Larm från JRCC 15.04 via personsökare om en saknad dansk båt i Skagerrak som gått från Smögen mot Skagen. De har fått roderhaveri och kontaktat JRCC Århus, som inlett fallet då det börjat på danskt vatten.

Larm 06 aug 11:44 RS Käringön.

Larm från Sjö- & flygräddningscentralen om en motorbåt som kört upp på land vid Oxskär utanför Käringön. Risk för personskador, avgår skyndsamt mot platsen. Rescue Hedvig som var ute på annat uppdrag passerade platsen några minuter efter att incidenten skett och kunde snabbt plocka av 3 av 4 ombordvarande till ...

Larm 28 jul 22:40 RS Käringön.

Larm från JRCC angående en drivande blinkande föremål som sakta driver iväg. avgår med Rescue Hedvig mot området. Undersöker en brand på en ö i närheten som visar sig vara en lägereld, fortsätter sedan med ett strandsök längst sträckan. Utan att finna något återgår vi till station.

Larm 26 jul 16:16 RS Käringön.

Larm från JRCC om en motorbåt med maskinhaveri vid Islandsberg. Avgår med Rescue Hedvig mot Islandsberg. Motorbåten har då fått hjälp av en annan motorbåt som försöker dra de ut från berget men inte lyckas. Väl på plats kopplar vi upp och på börjar en bogsering under tiden går en ...

Larm 26 jul 16:16 RS Käringön.

Sjö- & flygräddningscentralen larmar ut RS Käringön klockan 16.16 mot Islandsberg för andra gången denna dag, en större motorbåt har fått maskinhaveri och ligger bara några meter från klipporna. Avgår 16.19 med Ilse Sanne mot platsen tillsammans med Hedvig. Får information på vägen fram om att en annan ...

Välkommen till RS Käringön

RS Käringön grundades år 1920 och har 27 frivilliga.

Läs mer om RS Käringön

Kontaktinformation RS Käringön

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 81 46
  • Stationsansvarig: UM Anders Bagge 031-761 42 75
  • E-post: rs.karingon@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescue Hedvig
Fler båtar

En av våra frivilliga

Jonathan Karlin
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000