• Publicerad: 2012-02-04

Isövning Helge !

Scenario : En grupp skridskoåkare på 9 hamnar på svag is och 4 personer går igenom isen, ytterligare en person skader sig när man prövar att hjälpa sina kamerater! 4 ckockade skridskoåkare finns kvar på otrygg is. Primärt är att få upp personerna ur vattnet ! Sekundärt blir det att ta hand om den skadade personen som ligger på otrygg is , hantera dom övriga chockade personerna ! Syftet med övningen var att träna på samverkan med värendsräddningstjänst, liveguard 904 och ambulanspersonal. Det nya var att använda sig av en livflotte som preliminär uppsamlingsplats på isen för att skaffa sig en trygg platform !

Facit : Övning ger färdighet ! scenariot och användandet av livflotte vid islivräddning är något helt nytt för räddningstjänst, lifeguard 904 och RSkronoberg! Många lärorika erfahrenheter kunde vi alla ta del av! Som vanligt är kommunikationen avgörande i sådana tillfällen ! RAKEL från svävare S-10 Odd Fellow till befälhavere och insatsledare på land var förträffligt ! VHF från Lifeguard 904 till isatsledningen på land toppen ! Alla organisationer kom fram till att någon måste ta på sig rollen som skadeplatskoordinator och delegera arbetsuppgifter och framför allt prioitera vilka som bör transporteras till brytpunkt först!

Rs Kronoberg isövning

Öva samverkan med olika organisationer är otroligt viktigt!

Rs Kronoberg isövning

Artikeln går inte längre att kommentera

Välkommen till RS Kronoberg

RS Kronoberg grundades år 2008 och har 17 frivilliga.

Läs mer om RS Kronoberg

Kontaktinformation RS Kronoberg

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0766-31 77 26
  • Stationsansvarig: UM Nils Inngul 031-761 42 96
  • E-post: rs.kronoberg@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescue Evedal
Fler båtar

En av våra frivilliga

Anton Lundgren
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000