Larm 19 maj 22:06 RS Munsö.

Cirka 22.00 inkom larm om att en nödraket hade siktats över Fiskarfjärden i Mälaren. RS Ekerö avgick 22.20 och påbörjade avsök av Fiskarfjärden och områdena runt Lovö uppemot Ålsten och tillbaks. Såväl öppna områden som längs med stränderna avsöktes.Två båtar som låg förtöjda påträffades vid öarna utanför ...

Larm 07 maj 20:15 RS Munsö.

Då Rescue Ekerö befann sig på Alholmen inkom larm från JRCC om mindre öppen båt ej manöverduglig med 4 personer ombord, varav en var panikslagen. Beslut från räddningsledaren togs att Ekerö skulle gå mot platsen som PRIO 1. Väl framme konstaterades att det var en HT-båt med yngre personer ombord ...

Larm 17 okt 20:18 RS Munsö.

Vi får ett larm från Sjöräddningscentralen vid kl 20-tiden att en mindre båt med en person ombord tappat bort sig i dimman. Troligen befinner sig båten på Fiskarfjärden men dimman är mycket tät och sikten är ca fem meter. Rescue Ekerö beger sig mot Fiskarfjärden och kan efter en knapp ...

Larm 17 okt 11:30 RS Munsö.

JRCC kontaktade oss via jourtelefonen då de fått en påringning av en kille som kört vilse i den mycket kraftiga dimman som rådde. Vi avgick med Amalia mot det område där han enligt uppgift skulle vara och tog kontakt med honom på telefon.

Tanken var att när vi var framme ...

Larm 17 okt 00:50 RS Munsö.

Larm inkommer strax för 01 om en person som åkt vilse i dimman. Amalia Wallenberg går mot Sigtuna 01:05 i kraftig dimma.

Efter samtal med JRCC och båtägaren framkommer det att han befinner sig någonstans på Sigtunafjärden.

Väl framme påbörjar vi sök där vi omedelbart ser ett eko som ...

Larm 16 okt 16:45 RS Munsö.

Larm om ett försvunnet barn vid Maltehovsbadet. Barn hittad under brygga. Flygs med helikopter till Huddinge sjukhus. Omkommen.

Larm 11 okt 20:16 RS Munsö.

Ett par flickor saknas efter att dom åkt ut med en båt vid 15 tiden. Rescue Ekerö är på plats med helikoptern och letar. När vi kommer till platsen har rescue Ekerö hittat flickorna och hjälper dom hem.

Larm 11 okt 19:20 RS Munsö.

När vi skall ut på ett mörkerövningspass vid 19-tiden ropar Sjöräddningscentralen Sweden Rescue upp oss på VHF och meddelar de har två uppdrag för oss. Det första avser en daycruser med fem personer ombord som driver på Vårbyfjärden. Vi lokaliserar dem snabbt och förser dem med bränsle så att de ...

Larm 10 okt 18:32 RS Munsö.

Drivande båt utanför Rastaholm. KBV var först framme och det visade sig att ägaren varm körde motor för att byta olja.

Larm 18 aug 14:40 RS Munsö.

Larm inkommer om sjuktransport från Granholmen Mälaren. Vi bemannar båten och avgår mot plats där det snabbt blir avblåst. AMB Helikoppter har lyckats landa och tar med sig patient från ön själva & vi återgår mot hamn.

Välkommen till RS Munsö

RS Munsö grundades år 1994 och har 48 frivilliga.

Läs mer om RS Munsö

Kontaktinformation RS Munsö

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 81 19
  • Stationsansvarig: UM Paul Forell 031-761 42 22
  • E-post: rs.munso@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra båtar

Rescue Ekerö
Fler båtar

En av våra frivilliga

Robin Fagerholm
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000