Larm 10 maj 18:45 RS Strömstad.

Snipa på väg mot Rossö gick på grund söder Salholmen - Lyngholmen. Ombord fanns 4 personer varav 2 st barn. Personerna utom skepparn läcktrades över till annan fritidsbåt. Båten tar in vatten. Vi startar två pumpar och börjar bogseringen till Strömstad,där väntar kranföraren . Båten hissas upp för lagning.

Larm 26 mar 17:35 RS Strömstad.

En mindre roddbåt observeras av en man boende på en ö strax utanför Strömstad. Det verkar som två kvinnor har uppenbarliga problem att ta sig till den ö där de skall fira påsk. Vi avgår med Rescue Kersti Hydén och är på plats inom några minuter. Vi hittar kvinnorna väl ...

Larm 25 mar 16:52 RS Strömstad.

Fick larm från JRCC om en fritidsbåt som hade gått hårt på grund och tog in vatten väster om Brevik på sydkoster. Vi lämnar kaj med 3 man ombord på rescue Kersti Hydén och beger oss till haveristen pos. N58'52,2" E011'0,75". Horn Rescue från norska sjöräddningen ...

Aktuellt 04 jan 18:10 RS Strömstad.

Jourhavande skeppare vid RS Strömstad fick ett samtal från SOS angående en sjöambulanstransport prio 3 från Koster.

Larm 04 nov 13:53 RS Strömstad.

Haveristen gick på ett grund som inte syntes då vattnet var spegelblankt. Vi drog loss med MaxiMat, inga synliga skador på båten som gick vidare för egen maskin.

Larm 12 sep 10:40 RS Strömstad.

Larm från JRCC. Boende på S. Koster har sett en Hobby Cat tappat masten med 2 man ombord. Vi hör larmet och åker till S. Koster . När vi kommer fram har en man hoppat i vattnet och dragit den upp på land, allt väl ombord. Eftersom de deltog i en ...

Larm 02 sep 03:42 RS Strömstad.

Larm från JRCC segelbåt 10ton vid pontonbrygga på N.Koster (Vettnet). Båten hade under den starka vinden slitit sig och hängde i tunn lina.

Larm 01 sep 17:02 RS Strömstad.

Får larm från JRCC angående en SART i närområdet i Strömstad. Ganska snabbt visade det sig att ett handelsfartyg av misstag hade utlöst SART i samband med övning.

Larm 01 sep 17:02 RS Strömstad.

SART sände i Strömstads närhet. Ganska snart visade det sig att M/F Bohus av misstag utlöst sändaren i samband med övning med MOB-båt.

Aktuellt 15 aug 15:59 RS Strömstad.

Fallskada pga Segway. Landsatt ambulans 9620 nära Bergdalen, Sydkoster där räddningsvärnet Sydkoster hämtade ambulanspersonal. patient sedan transporterad till Ekenäs brygga för transport till Strömstad.

Välkommen till RS Strömstad

RS Strömstad grundades år 2000 och har 41 frivilliga.

Läs mer om RS Strömstad

Kontaktinformation RS Strömstad

  • Förebyggande utryckning/jourtelefon: 0705-80 81 47
  • Stationsansvarig: UM Bengt-Göran Bergstrand 031-761 42 83
  • E-post: rs.stromstad@ssrs.se
  • vCard: Ladda ner

En av våra frivilliga

John Hasselström
Fler frivilliga

Du behövs

Vi begär inga pengar från staten. Ändå tar vi hand om 70% av all sjöräddning i Sverige. Som tack för att du är medlem kommer vi att ställa upp för dig.

Läs mer, klicka här.

Webshop

En flytväst, en sjöbjörn eller ett mobilfodral? Här kan du köpa sjösäkra prylar till dig och din familj. Överskottet går till att rädda liv till sjöss. Tack!

Välkommen till butiken

Bli medlem

Hjälp oss rädda liv. Bli medlem.

Anmälan

Vill du bli sjöräddare?

Gillar du att hjälpa andra? Har du genuint intresse för sjön? Kan du simma 200 meter? Kan du vara i räddningsbåten på mindre än 15 minuter? Då kanske du vill vara en av oss?

Läs mer

Ge en gåva

Köp lotter!

Ett enkelt och spännande sätt att stötta oss - prenumerera på lotter från Svenska PostkodLotteriet.

Mer om PostkodLotteriet

Ideell förening som räddar liv

Två saker har inte förändrats på de över 100 år vi har funnits. Vi drivs fortfarande av eldsjälar och vi räddar liv.

Läs mer om vår historia

Ladda ner banners och widgets

Stöd oss genom att lägga in våra banners och widgets på din hemsida eller blogg. Du får bra innehåll och skapar sympati.

Ladda ner här
© 2016 Sjöräddningssällskapet · Plusgiro: 900 500-0 · bankgiro: 900-5000