Hjälp oss rädda liv.

Stöd oss
Förmånstagarfesten 2020

19 februari 13:55

16 miljoner tack!

Igår kväll, på den årliga förmånstagarfesten i Stockholm, fick Sjöräddningssällskapet ta emot 16 miljoner kronor från Postkodlotteriet, när de delade ut sitt överskott till ett femtiotal organisationer. Förmånstagarna kunde i år dela på över en miljard kronor.

Larm18 februari 18:38 RS Arkösund

Sjöambulans

Sökarna påkallar vår uppmärksamhet och displayen ger information om att det gäller en sjöambulans - person med bröstsmärtor. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och på väg fram mot position beslutar vi, i samråd med ambulans 9350, att bäst för

Larm15 februari 13:44 RS Vadstena-Motala

Larm om dykolycka Vättern

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen JRCC gällandes en saknad dykare nära Hästholmen i Vättern. Sjöfartsverkets räddningshelikopter samt

Fler artiklar och larm

Frågor och svar

När kommer medlemsdekalen? Hur blir man frivillig sjöräddare? Vi har samlat de vanligaste frågorna på ett och samma ställe för att du snabbt ska hitta ett svar på din fråga. 

Bli frivillig sjöräddare!

Våra 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. Vi har 72 stationer längs vår långa kust och i de stora sjöarna och när larmet går lämnar vi kaj inom 15 minuter. Vill du hjälpa andra människor och har ett genuint intresse för sjön? 

RR i havet

Bli medlem

Som medlem är du en viktig kugge i svensk sjöräddning. Förutom att du är med och räddar liv till sjöss, får du också kostnadsfri hjälp redan innan läget blir akut. 

Ditt namn/era namn skrivs ut här