Hjälp oss rädda liv.

Stöd oss

Larm13 oktober 12:05 RS Bergkvara

Segelbåt på grund?

Sjö- och flygräddningscentralen larmar via jourtelefonen. En person från land uppger att det verkar ligga en segelbåt på grund vid Svartögrund. Vi bemannar Rescue Magnhild Ekman och åker och söker av området. Vi hittar ingen båt. Troligen har man i

Larm12 oktober 22:24 RS Arkösund

Sjöambulans

Tidigare ikväll tjuter våra sökare och det är SOS som önskar hjälp med en sjöambulans söderut i vårt område. Larmet gäller en person som ramlat och slagit sig illa i ansiktet. Vi lämnar omedelbart kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt. När vi anländer till

Förebyggande utryckning12 oktober 15:15 RS Uddevalla

Mastbrott, segelbåt

Medlem ringer då de råkat ut för mastbrott i hårda vinden. De har lyckats ankra men i väldigt utsatt läge. Vi kopplar upp och drar ut och bogserar sen till hamn för upptagning.

Fler artiklar och larm

Släpp mobilen!

Ge en gåva

Sjöräddningssällskapet är med vid 80 procent av all sjöräddning i Sverige. Allt på ideell basis, utan bidrag från staten. Vi är helt beroende av medlemskap, gåvor, testamenten och donationer. Tack för ditt stöd!

Handla för en god sak

I vår webshop handlar du bra prylar samtidigt som du stöttar svensk sjöräddning. Köp en varm windstopper mössa, en skön buff eller en praktisk termos att ta med dig ut på alla höstens utflykter!

RR i havet

Bli medlem

Som medlem är du en viktig kugge i svensk sjöräddning. Förutom att du är med och räddar liv till sjöss, får du också kostnadsfri hjälp redan innan läget blir akut. 

Frågor och svar

När kommer medlemsdekalen? Hur blir man frivillig sjöräddare? Vi har samlat de vanligaste frågorna på ett och samma ställe för att du snabbt ska hitta ett svar på din fråga. 

Bli frivillig sjöräddare!

Våra 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. Vi har 73 stationer längs vår långa kust och i de stora sjöarna och när larmet går lämnar vi kaj inom 15 minuter. Vill du hjälpa andra människor och har ett genuint intresse för sjön? 

Ditt namn/era namn skrivs ut här