Hjälp oss rädda liv.

Stöd oss

Larm27 oktober 11:19 RS Simpevarp

Larm om sjunkande båt

Larm inkommer från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) gällande en båt med fyra personer som efter att de kolliderat tar in vatten och kommer sjunka.

Larm26 oktober 08:23 RS Vadstena/Motala

Nödsändare aktiverad, Vättern

Vi får ett larm om att Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) har fått in en signal från en nödsändare i vårt område. De ber oss att gå mot positionen

Larm22 oktober 21:12 RS Bergkvara

Segelbåt på grund.

Larm från JRCC klockan 21:12 angående segelbåt på grund. Vi bemannar våra båda enheter och beger oss mot aktuell position. Väl på plats är redan sjöräddningshelikoptern där och vi möts även upp av Rescue Väringen från Grönhögen. Efter att vi konstaterat

Fler artiklar och larm

Frågor och svar

När kommer medlemsdekalen? Hur blir man frivillig sjöräddare? Vi har samlat de vanligaste frågorna på ett och samma ställe för att du snabbt ska hitta ett svar på din fråga. 

Bli frivillig sjöräddare!

Våra 2 300 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. Vi har 73 stationer längs vår långa kust och i de stora sjöarna och när larmet går lämnar vi kaj inom 15 minuter. Vill du hjälpa andra människor och har ett genuint intresse för sjön? 

RR i havet

Bli medlem

Som medlem är du en viktig kugge i svensk sjöräddning. Förutom att du är med och räddar liv till sjöss, får du också kostnadsfri hjälp redan innan läget blir akut. 

Ditt namn/era namn skrivs ut här