Sjöambulans

I natt kl:03.07 fick vi ett larm och det gällde en sjöambulans där patienten hade bröstsmärtor och ambulans var på väg ut till Arkösund. En av våra frivilliga sjöräddare som var med skrev en text från uppdraget, se nedan.

"

Klockan 03.07 börjar larmdosan bredvid sängen vibrera och tjuta. I displayen står det "JRCC SJUKTRANSPORT LANDSTING 6.3 C, 60 %, 0.0 m/s, 0.0 mm". Det är bara att snabbt stiga upp och kasta på sig kläderna allt under hustruns " nej inte nu igen...". Inom några få minuter är vi fyra stycken som bemannar vår stora båt Rescue Ingegerd Ramstedt. Det rör sig om en person med bröstbesvär och ambulans är redan larmad till Arkösund.

Jag får snabbt besked om att min jour bara var till kl 21 kvällen innan (suck), men vi inser att fyra man mycket väl kan behövas eftersom bårbärning längre sträcka kan bli aktuell. Efter kontakt med patienten och ambulansen bedöms att vi ska hämta patienten utan att invänta ambulanspersonalen eftersom det kan ske under ambulansens framkörningstid. Under färden har vi kontakt med anhörig till patienten för att höra hur det står till och få exakt position. Framme vid bryggan så har vi en del problem på grund av det mycket låga vattenståndet och när bara en knapp meter är kvar är det helt stopp. Men patienten har kunnat ta sig gående med anhörig till oss och kan med många händers hjälp fås över i båten.

Återstår nu att se om vi kommer ut ur det grunda som vi planerat, det lyckas. Snart är vi åter i Arkösund där ambulans tar han om patienten. Är själv i säng vid halvfemtiden men det tar lite tid innan nedvarvning sker."

 

Ditt namn/era namn skrivs ut här