Utmattade brädpaddlare räddade i svår sjö!

Ett gäng entusiastiska brädpaddlare skulle genomföra en "SUP adventure Challange Öresund" Dvs brädpaddla från Danmark längs med Öresundsbron till svenska sidan. Nu råkade det bli klass 1 varning denna dag med varning för vindbyar upp till 23-27 m/s.

Vi fick besked på att de tänkte genomföra utmaningen ändå och beslutade att ge oss ut och finnas i närområdet för säkerhets skull.

Larmet kom från JRCC att en paddlare var utmattad och hade försökt hållas sig fast i en bropelare men till slut tappat taget och drev söderut. Med vindar på över 20 m/s, höga vågor och en ström vid bron på 3-4 knop var läget allvarligt.

Vi begav oss till högbron och påbörjade ett sök efter personen, som enligt beskrivning hade grön/svart flytväst. Vi fann honom lyckligtvis ganska omgående och vi kunde ta ombord både honom och brädan.

På vår väg hamn fortsätter vi hålla utkik efter fler paddlare och kort efter hittar vi ännu en utmattad paddlare som vi tar ombord. På väg in till hamn får vi ytterligare ett larm från JRCC att en paddlare saknas.

Dock hinner vi knappt påbörja sökningen efter den saknade förrän han återfinns välbehållen på land. Vi är glada att vi tog beslutet att bege oss ut i ovädret i förebyggande syfte, annars vet vi inte hur historien hade slutat.

Ditt namn/era namn skrivs ut här