Efter rekordvärme kom tomten rekordtidigt!

Efter en rekordvarm sommar, med rekordmånga utryckningar väntade vi inte oss tomten så tidigt!

Från räddningsbåten ser vi 100-tals med badande, familjer, kompisgäng och båtar som ligger ankrade längst kustlinjen.  Det extremt varma vädret har lockat många till stranden och havet. Det är så varmt så det gör ont att trippa på den varma stranden och det svalkande vattnet är nästan ett måste. Uppe vid badplatsen hör vi plötsligt det kända ljudet av räddningstjänstens siren som påkallar väg.  Det är inte bara vi som är kallade, polisen, räddningstjänsten och en dansk sjöräddningshelikopter är på väg.

Larmet kom kl 13:02. En fyraårig pojke var saknad på stranden - ett ögonblicks verk när dom små benen börjar gå som trumpinnar.  Ingen vet om barnet ligger i vattnet, har gömt sig på land eller hittat en kompis en bit bort.  Räddningsledaren chansar aldrig - det är bråttom!

Denna gång var det bara en övning.  Vi övar varje vecka året om.  Men denna sommaren har övningen oftare än vanligt varit på allvar. Rekordmånga gånger har våra stationer ryckt ut för att rädda liv och hjälpa.

Men inget av detta hade varit möjligt utan våra medlemmar och donatorer.  I år kom jultomten extra tidigt.  IBM har gett vår station i Barsebäckshamn en penninggåva.  En generös gåva som värmer våra hjärtan och gör att vi kan fortsätta vara redo att hjälpa - dygnet runt - året runt!  Men utan generösa gåvor är detta inte möjligt!

Stort tack IBM med personal!

#ibmgrant

@ibmvolunteers

Ditt namn/era namn skrivs ut här