Dags att utse Årets Sill 2011

Onsdagen den 23 mars klockan 11.00 på restaurang Salt & Sill på Klädesholmen har årets expertjury sitt första möte. I juryn ingår bland andra skådespelaren Peter Harryson (ordförande), kocken Håkan Thörnström, vars restaurang, Thörnströms kök, i veckan har fått en stjärna i Guide Michelin, matprofilen Monika Ahlberg, matbloggaren och Mästerkocksdeltagaren Jennie Benjaminsson.

Årets Sill är en premiumsill som varje år utses av en expertjury och som sedan tillverkas i begränsad upplaga till stöd för Svenska Sjöräddningssällskapets arbete för ökad säkerhet till sjöss.

Årets Sill tas varje år fram i samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill på Klädesholmen vars köksmästare skapar fyra moderna och innovativa sillinläggningar. Inläggningarna presenteras sedan för en jury som slutligen utser Årets Sill.

Årets Sill börjar säljas på Sveriges nationaldag den 6 juni, samtidigt som ”Sillens dag” firas på Klädesholmen. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapets arbete för ökad säkerhet till sjöss. Förra årets vinnare ”Senap och maltwhisky”, gav nyligen 50 000 kronor i till Sjöräddningssällskapet. 2011 räknar man med att dubbla försäljningen och bidraget till Sjöräddningssällskapet.

Ditt namn/era namn skrivs ut här