Svävar-helg i Sigtuna

Under helgen 9-11 februari var det pimpel SM i Sigtuna där RS Dalarö tillsammans med RS Uppsala var på plats för visa upp sig, samt vara nära till hands om en olycka skulle inträffa. Helgen bjöd även på lärorika övningar organiserade och genomförda av helgens svävar-jourbesättning.

”Det var en rolig helg i trevligt sällskap med intressanta övningar för samtliga i besättningen. Ett perfekt tillfälle för att både repetera samt lära sig de olika momenten som svävarna erbjuder” säger Andreas Myrén, frivillig från helgen svävar-jourbesättning. 

Syftet med övningarna var att underhålla kunskaper om sjöräddning under vintertid och öka samarbetet mellan stationerna.

RS Uppsala var på plats med svävare samt SSRS-tält för att kunna visa tävlingens åskådare vad sjöräddningssällskapet gör. RS Dalarö deltog med Rescue Jan Falkenberg och fyra mans besättning för att bistå med hjälp under tävlingen.

Efter tävlingen slut organiserade besättningen upp en övning med RS Uppsala för att öka samarbetet mellan stationerna och lära sig de olika momenten som vi kan stå inför när vi åker på larm under vintertid.

De huvudsakliga momenten som besättningen övade på var att hjälpa person i vattnet, som gått igenom isen, och hur man framför svävaren på ett tryggt och säkert sätt över den ojämna isen. Kunskap utökades hos besättningen, skratt delades och samarbetet förstärktes efter många timmar på sjön tillsammans.

Ett härligt initiativ av helgens svävar-jourbesättning där utfallet från helgen blev otroligt bra.

Nu ser vi fram emot en härlig vinter, men glöm inte att vara väll utrustade och påläst innan du ger dig ut på isarna, då det är både kallt i luften och vattnet och mycket kan hända på kort tid.

 

Vi på RS Dalarö önskar er alla en fin vinter-vecka!

Foto: Andreas Myrén
Per-Åke och Tomas under övning av person i vatten Foto: Andreas Myrén
Övning av att ta upp person i vatten Foto: Andreas Myrén
Övning av att ta upp person i vatten Foto: Andreas Myrén

Ditt namn/era namn skrivs ut här