Gotland Runt 2019

Dagens första larm gäller en segelbåt med masthaveri O Fårö. På väg dit blir vi omdirigerade av Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) för att hantera ett benbrott på en annan seglare. En besättningsman sätts ombord på båten för att stötta skepparen och den skadade in till hamn där ambulans väntar. Väl ute igen åker vi till det första larmet om rigghaveri i den hårda blåsten. Vi kunde inte göra något utan vi dämpade de värsta vågorna så segelbåtens besättning kunde säkra allt. Lots tar över detta larm då vi blir ombedda att åka Nord Fårö där en annan båt saknas. Den hittas av Sjöfartsverkets räddningshelikopter. Ingen fara ombord. 

Vi får larm om en seglare med mastbrott som går för motor en längre sträcka. Detta medför bränslebrist och då Rescue Fårösund har fullt upp med att assistera andra seglare så kommer Rescue N A Månsson ut med en bränsledunk som gör att seglaren klarar sig in till hamn. Besättningen på Rescue N A Månsson får därefter vara behjälplig med diverse assistans tills dess att seglarna befinner sig i hamn. 

Nämnvärda övriga larm under dagen är bränslebrist, mastbrott, motorhaveri, grav sjösjuka. Eftermiddagen gick åt att bogsera in båtar i säker hamn och styra upp tilläggningar då alla hamnar blev fulla. 

 

Ditt namn/era namn skrivs ut här