Nytt stationshus i Fjällbacka

Nu behöver vi er hjälp! RS Fjällbacka behöver ett nya lokaler och arbetet har redan startat. Nu behöver vi Er hjälp för att samla in pengar till projektet.

RS Fjällbacka har idag väldigt begränsade lokaler för verksamheten och består endast av "Oljeboden" som är ett 10m3 stort hus placerat längst in i hamnen brevid båtarna. Där skall viktig utrustning så som räddningsdräkter, jackor och elektronisk utrustning förvaras men får helt enklet inte plats. Utöver detta har RS Fjällbacka tillgång till gamla brandstationen som möteslokal. Denna ligger dock långt från båtarna och under ett tillfälligt hyreskontrakt.

Med anledning av detta startade 2017 en projektgrupp för att se på möjligheterna att med kommunens hjälp hitta plats för ett nytt stationshus. Projektet fick mycket positiv respons och arbetet med att göra en plan började. 2018 kunde ett förslag till stationshus presenteras och efter lite justeringar har kommunen, grannar och stationen godkänt placering, utseende och bygglov. 

 

Insamling

Ett projekt som detta är såklart inte gratis. Ca 4,5 miljoner krävs och därför har arbetet med att samla in pengar nu startat.

Här är en broschyr i PDF format. <- länk

Ditt namn/era namn skrivs ut här