Blev uppring av RS Kållandsö...

Blev uppringd av RS Kållandsö. De hade fått samtal från en båt som hade kommit vilse i dimman pga en trasig kompass och man trodde att de befann sig i närheten av Tärnan.

Vi gick från Lillängshamnen strax före 18:50 och gick ner mot Tärnan. På vägen dit gjorde vi avstickare för att undersöka flera ekon på radarn utan resultat. Sikten var mycket dålig och vi hade kontakt med besättningen på den vilsna båten och vi signalerade regelbundet med vårt horn i hopp om att de skulle höra oss. Vid tärnan hade vi fortfarande inte hittat den vi sökte så vi ringde in Rescue Victoria från RS Kristinehamn.

Båten vi letade efter hade kört cirka en timme i tät dimma med en trasig kompass från Djurö och kunde därför befinna sig nästan vart som helst i Värmlandssjön. Under tiden vi väntade på att Rescue Victoria med besättning skulle komma ut gick vi österut då männen i den vilsna båten trodde att de kunde ha hamnat där. Vi gick upp mot söökojan utan att se något på radarn och vände söderut igen.

Nu gick både Rescue Victoria och vi mot Djurö. När vi var 10M från Djurö pratade vi åter med männen i den försvunna båten och de trodde nu att de kunde vara nordväst om Tärnan. Vi bestämde att Rescue Victoria kunde fortsätta mot Djurö och vi styrde västerut mot Värmlandsnäs för att sedan svänga norrut och följa Värmlandsnäs mot Grums. Då fick vi se ett svagt ljus i dimman som var väldigt svårt att se på radarn. Det var lanternan på den drygt 4 meter långa hardtop-båten. De befann sig cirka 7M nordost om Gaperhult, långt från den position de trodde.

Vi tackade besättningen ombord på Rescue Victoria för hjälpen och satte kurs hemåt med den lilla båten i vårt kölvatten. Hemma igen runt klockan 23 på kvällen.

Ditt namn/era namn skrivs ut här