Idag inviger vi en ny hjärtstartare

Sjöräddningssällskapets och Hjärt-Lungfondens arbete att utrusta Sverige med fler hjärtstartare fortsätter tack vare medel från PostkodLotteriet. Välkommen till Kanikenäset mellan 10-12 på invigning och demonstration i HLR.

Det enda felet du kan göra är att inte göra något alls

  • Många vittnar om en rädsla att göra något fel vid en livräddande insats, men det enda felet man kan göra är att inte göra något alls. Nu hjärtsäkrar vi en av Karlstads knytpunkter till sjöss, vilket innebär att fler får möjlighet att rycka in om olyckan skulle vara framme, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Vi visar hur man gör idag klockan 10-12

  • När vi nu inviger hjärtstartaren i Karlstad vill vi också bjuda in allmänheten för att informera om det här viktiga redskapet. Med fler hjärtstartare och framförallt med mer kunskap räddar vi fler liv, oavsett om det är på land eller till sjöss, säger Martin Bergstrand, frivillig sjöräddare vid räddningsstationen på Hammarö.

Tid; lördagen 6 oktober, 10-12

Var; Småbåtshamnen, Kanikenäset. Samling vid lyftkranen.

Program; Invigning av hjärtstartare klockan 10. Löpande förevisningar i hjärt-lungräddning med hjärtstartare mellan 11-12. Våra frivilliga sjöräddare finns på plats och berättar om Sjöräddningssällskapet och svarar på alla frågor som rör hjärt-lungräddning och sjösäkerhet.

Välkommen!

Ditt namn/era namn skrivs ut här