Medlem utan bränsle...

Vi får ett samtal från medlem om bränslestopp vid 16-tiden. Får besked om position att han nyligen rundat Hammarö sydspets i närheten av grynnorna. Han har ankaret ute men det är för djup för tillfället. Han gör bedömningen att han ligger vid "grisarna" strax utanför Hammarö sydspets. Vi lämnar besked att vi är där inom 35-45 minuter, lastar en 20 liters dunk och med 2 man ombord lämnar vi kaj.

När vi närmar oss området ser vi ett flertal båtar där men ej den aktuella. Vid ny kontakt med honom säger han sig se oss på lite längre håll och vinkar med flytvästen, men vi ser inget sådant. Jag ber honom med hjälp av sjökortet ge oss en så exakt position som möjligt och får då motfrågan - är det någon form av karta? Inser då att han inte har en aning om vart han är och att detta kan ta lång tid att hitta honom.

Vi går in till kaj och hämtar upp en besättningsman till, vid förnyad kontakt med honom så inser vi att han ligger förmodligen i Sööfjorden och vi beger oss dit. Lagom när vi rundar Söökojans fyr ringer han upp oss och meddelar att han har fått 5 liter av en förbipassernde båt och kan för egen maskin ta sig in till hamn och vi vänder åter hemåt. Vi lägger till vid vid kaj ca: 18.30.

Ditt namn/era namn skrivs ut här