Havet var Ingrids plats

När Ingrid plötsligt insjuknar vid 71 års ålder väljer hon att skriva sitt testamente och rikta en del av det till Sjöräddningssällskapet. En gåva som nu gör det möjligt att bygga en ny räddningsbåt.

Ingrid gick seglingskurser och hade periodvis egen båt. Men fascinationen för havet väcktes redan som barn. Hennes föräldrar hade träffats relativt sent och Ingrid var deras enda barn. Pappan var sjöman och jobbade som purser på lastfartyg och kunde vara borta i tre månader, ibland ett halvår i taget. På sommarlovet kunde Ingrid och hennes mamma ta tåget till Hamburg och hälsa på pappan när fartyget låg till kaj. Vissa sommarlov åkte mamman hem igen och Ingrid fick stanna kvar. Som 11-åring fick hon upptäcka hamnkvarteren under tiden pappan uträttade sina inköpsärenden i staden. Hon följde även med vissa av fartygets turer och fick upptäcka Englands kust och delar av Hurtigruten.

Många år senare blir Ingrid hastigt allvarligt sjuk och diskuterar med sina vänner om detta med att skriva testamente. Hon hade inga barn eller andra nära släktingar och levde själv, och ville att arvet skulle kunna göra nytta för någon annan. Valet faller på att testamentera en del till Sjöräddningssällskapet. Donationen som Sjöräddningssällskapet får möjliggör att räddningsstationen i Åhus kan låta bygga en ny 8-meters räddningsbåt, som kan rädda fler liv i det hav Ingrid fascinerades av.  

Behöver du hjälp med ditt testamente?

Sjöräddningssällskapet samarbetar med Gillis Edman, begravningsbyrå och specialister på familjejuridik. De kan hjälpa dig att utforma dina önskningar och du kan även få hjälp med bevakning av ett testamente. Du ringer direkt till avdelningen för familjejuridik på 031-355 40 90 och kan läsa mer på Gillis Edmans hemsida. 

Hur går jag tillväga?

Ett testamente måste uppfylla flera kriterier för att vara giltigt. För det första ska testamentet vara skriftligt och undertecknat av dig själv. Vidare ska det bevittnas av två personer. Vi har tagit fram fyra mallar som du är välkommen att använda om du vill testamentera till Sjöräddningssällskapet. Vill du läsa mer? Ladda ner vår folder!

Testamentesansvarig

Vill du veta mer kan du prata med din bank, eller ta kontakt med Camilla Larsson på 031-761 62 00. Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa oss. Du kan också ringa via vår växel 077-579 00 90, som har öppet 08-18 alla helgfria vardagar.

Ditt namn/era namn skrivs ut här