RS Hjälmaren visar upp sin Svävare

Då passar Sjöräddningssällskapets station i Hjälmaren på att visa upp sitt senaste tillskott - En öppen räddningssvävare.

Svävaren som kan användas både sommar som vinter passar utmärkt i en insjö. Den kan användas både på is och vatten och kan tack vare sin konstruktion gå in och göra t.ex. eftersök i grunda områden. Den kan även flyttas enkellt till andra sjöar, stora som små, om behovet finns eftersom svävaren står uppställd på en släpkärra.

Information om sjöräddningsällskapet.

Vi berättade för de intresserade om vad vi sysslar med och hur sjöräddningen fungerar. Många blir imponerade av att besättningen ställer upp helt ideelt för att rädda liv och hålla igång en sjöräddningsstaion. Även det faktum att vi inte får några bidrag eller pengar från staten för vår verksamhet bevisade vi genom att samla in pengar under dagen med Hjälp av bollkastning, pilkastning och chokladhjul.

Tack till Vinöns Kultur- och Hembygsförening

Vinöns Kultur och Hembyggsförening har genom att vi bemannar stationerna, chokladhjul, bollkastning och pilkastning under midsommarfirandet, låtit vinsten från dessa stationer gå direkt till drift av vår station. Tack för det!

Ditt namn/era namn skrivs ut här