Hänt i Hovås 19 Juli

Det efterlängtade högtrycket drog ut en hel del båt på sjön idag. Det märktes också på antalet medlemsuppdrag - Rescue Hans Laurin med besättning har under dagen assisterat flera medlemmar som hamnat i oönskade situationer.

Kl. 09.00 - Trubaduren

Vi hjälper en seglande medlem som i höjd med Trubaduren fått in en stor presenning i propellern. En av våra besättningsmän hoppar i vattnet och lyckas skära loss den inlindade plasten. Segelbåten kan sedan fortsätta sin färd mot Läsö.

Presenning skärs loss från propeller

Kl. 10.10 - Vrångö

Vid sydsidan Vrångö ligger en motorbåt med skadad propeller. Efter avslutat uppdrag vid Trubaduren beger vi oss dit och kan koppla upp motorbåten efter oss och vi bogserar därefter in till Långedrag.

Skeppare och däckspersonal samtalar under bogsering in till Långedrag

Kl. 11.40 - Långedrag

Strax efter att vi lämnat medlemmen i Långedrag blir vi kontaktade av ägaren till en norsk motorbåt som fått grundkänning vid Svinholmarna, väster om Långedrag. Båten, en 25 ton tung Fairlane Squadron, måste till ett varv där man kan lyfta den för att undersöka skadorna. Inte alla småbåtsvarv kan lyfta en sådan tung båt, men efter några samtal får vi OK från ett varv inne Frihamnen i Göteborgs hamn.

Bogsering i Göteborgs hamn

Vi bogserar den alldeles nya båten till varvet inne i Frihamnen.

Norsk båt vid sidan av Rescue Hans Laurin inne i Frihamnen

Vi lämnar det norska sällskapet och kan vid 15-tiden åter bege oss mot stationen i Hovås. Vi får ytterligare några samtal från medlemmar under eftermiddagen men ingen av dessa krävde vår insats och vi kan därför ligga kvar vid kaj och ägna oss åt underhållsarbete istället.

Rescue Hans Laurin går inte spårlöst förbi

Ditt namn/era namn skrivs ut här