Välkommen, Rescue Josephine

RS Hovås välkomnar en ny räddningsbåt till stationen

Den 24:e November 2021 fick vi den stora äran att ta emot RS Hovås nya räddningsbåt. Hon har varit efterlängtad under året sedan vi fick besked att hon hade börjat byggas.

Hon döptes under högtidliga former till Josephine utanför Sjöräddningssällskapets huvudkontor i Långedrag. Hennes namn skall uttalas MED sista bokstaven. Bokstaven E är alltså inte stum.

Räddningsbåten Josephine är en generöst testamenterad donation från Carl-Otto och Josephine Christenson.

Varför hamnar hon då i Hovås? Carl-Otto och Josephine gick på grund i Eskils kanal utanför Önnered i Göteborg, de fick hjälp av oss i Hovås som ett assistansuppdrag. En god och tydlig illustration om att våra förebyggande utryckningar inte bara förhindrar olyckor, de leder också bevisligen till att vi får möjlighet att utöka vår räddningsbåtsflotta. Vi är såklart ytterst glada för det här!

På plats vid namngivningen närvarade de flesta ur Sjöräddningssällskapets personal och ledning, styrelsens ordförande och ytterligare en ledamot, stora delar av RS Hovås frivilliga sjöräddare.

Vår härliga grannstation RS Rörö representerade av stationsledningen och frivilliga sjöräddare, RS Värmdös stationsledning som är på plats i Göteborg och besöker kontoret. Medverkade gjorde också representanter från Sjöfartsverket, Kustbevakningen, Swede Ship som byggt båten i Hunnebostrand samt gudmors systrar.

Rescue Josephine får tillverkningsnummer 12-39, där 12 står för Sjöräddningssällskapets 12-metersklass och 39 för den 39:e båten i ordningen.

Vår trotjänare Rescue Hans Laurin får fortsätta sin bana på västkusten, men på en annan räddningsstation. Vi kommer att avtacka Hans Laurin framöver.

Tack till samtliga som gjort det här möjligt. RS Hovås kommer att fortsätta förebygga olyckor, rädda liv och finnas till för våra medmänniskor på sjön med en ny modern räddningsbåt.

Välkommen, Rescue Josephine

Ditt namn/era namn skrivs ut här