Förebyggande utryckning - Motorhaveri

Klockan har passerat 19.30 när jourtelefonen ringer...

En av Sjöräddningssällskapets medlemmar ringer in till jourtelefonen och meddelar att han fått fel på framdrivningen så vi bemannar upp Rescue Evert Taube och beger oss mot angiven position som är väster om Innerstön. Väl framme hos haveristen ser vi att ankaret har greppat strax innan strandkanten så för att kunna jobba på ett säkert sätt kastar vi över en tamp till haveristen så vi kan dra ut dom på öppnare vatten där vi kopplar upp för bogsering.

En timme in i bogseringen ringer haveristen och meddelar att det kommer in vatten i fören. Då båten ligger på bogsertross cirka 75 meter bakom "Tauben" görs en snabb omkoppling så att båten ligger på vår långsida. Efter kontroll av vatteninträngningen som är av mindre karaktär vid båtens stävögla kopplas båten om och släpps ut på lång tross igen för vidare färd in mot Hudiksvalls hamn. 

Strax innan midnatt ligger både haverist och räddningsbåt tryggt förtöjda i Hudiksvalls hamn och besättningen kan rulla hemåt.

Gustav kopplar upp

Hur kan du stötta Sjöräddningssällskapet?

Sjöräddningssällskapets verksamhet bygger på frivillighet och du kan stötta på många olika sätt.

Bli medlem här! 
Förutom att du direkt stöttar verksamhetens möjlighet att rädda liv så får du även möjlighet till kostnadsfri assistans vid icke akuta händelser. 

Ge en pengagåva.
Förutom medlemskapet kan man också stötta Sjöräddningssällskapet genom en pengagåva. På vår hemsida finns också möjligheten att bli månadsgivare.

  • Swish 900 5000
  • Bankgiro 900-5000

Skriv gärna RS Hudiksvall i meddelandefältet.

Mer om dom olika sätt som du, privatperson eller företagare, kan stötta Sjöräddningssällskapet på finns att läsa här.

Haveristen dras ut från gruntvatten.

Ditt namn/era namn skrivs ut här