Två i en

Det är måndagkväll, klockan är strax efter åtta när telefonen ringer hos kvällens befälhavare. En medlem vid Norra Ljusgrund har fått problem att ta sig hem då det visat sig att tankmätaren visat fel och man nu drabbats av soppatorsk. En tre man stark besättning beger sig mot Rescue Evert Taube och avgår från hamnen vid 20.30.

Fem minuter efter avgång ringer jourtelefonen igen, i andra änden finns en av våra frivilliga sjöräddare som säger att vi har ett uppdrag. Det visar sig att ytterligare en medlem har drabbats av haveri, positionen man befinner sig på är i höjd med Gackerö fyr. Då det är halvvägs ut till haverist nummer ett väljer vi att gå fram till den andra inringaren först för att stämma av läget, därefter stävar vi vidare mot Norra Ljusgrund. 

Klockan är 21.00 när vi landar vid Norra Ljusgrund, vädret är lugnt så vi lägger båten på långsidan och förklarar att vi har ytterligare en haverist som vi avser ta med på vägen in. Framme hos haverist nummer två kopplas även den båten långsides och Rescue Evert Taube, som nu mer eller midre påminner om en katamaran kan styra fören in mot Hudiksvall.

Klockan 22.25 har båda avlämnats vid sina bryggplatser och vi lägger oss åter mellan bommarna efter ett väl utfört uppdrag. Att vi får in två uppdrag samtidigt hör till ovanligheten för RS Hudiksvall.

Ditt namn/era namn skrivs ut här