Båtbrand!

Strax innan klockan 10.00 går larmet hos RS Hudiksvalls frivilliga och Norrhälsinge Räddningstjänst gällande en befarad båtbrand vid Kastellholmen strax utanför Hudiksvalls hamn. 

Brandbåten Fyr som är först på plats kan snabbt konstatera att det är en fullt utvecklad brand och den ombordvarande personen som förberett sig för att hoppa i sjön tas skyndsamt över till Fyr, kort därefter når Rescue Evert Taube fram och får i uppgift att påbörja släckning. Personen som var ombord har andats in rök och förs med brandbåten in till Strandpiren där ambulans väntar för kontroll, syrgas ges men man bedömer att personen inte behöver uppsöka akuten i ett initialt skede.

Båten övertänds i ett snabbt förlopp men släckning görs effektivt och inom tjugo minuter är branden släckt och en snabb inbogsering till land påbörjas då båten dels har fyllts med släckvatten men även brunnit hål i skrovet. En snabb sista inknuff mot land vid yttre bryggan görs innan båten sätter sig på botten, en traktor rekvireras av Räddningstjänsten och är på plats inom några minuter för att dra upp det brandskadade skrovet på land.

 

Deltagande resurser:

  • Rescue Evert Taube, Sjöräddningssällskapet
  • Brandbåten Fyr, Norrhälsinge Räddningstjänst
  • Ambulansresurs, Region Gävleborg

Extern mediarapportering:

Ditt namn/era namn skrivs ut här