Ett udda uppdrag

Ibland kan en sjöräddare få uppdrag av lite mer udda karaktär...

I samband med att vårat stationsmöte var klart tog vi itu med en del service och underhåll ombord på Rescue Evert Taube och Rescue Hemsö när en kvinna kommer fram till oss på bryggan och undrar om vi har något tips på hur man kan få upp en cykel som hamnat i vattnet.

Det visar sig att hennes son under söndagen lite olyckligt lyckats cykla över kajkanten inne i Hudiksvalls hamn med sin närapå sprillans nya cykel, den är bara en vecka gammal. Vi tipsar om att ringa till stans dykeriföretag men känner ändå att vi kanske måste göra ett försök md vår änterhake och se om vi kan finna cykeln med hjälp av draggning.

Sagt och gjort, änterhaken och två längre förtöjningstampar lastas på våra frivilliga sjöräddares ryggar och en kort promenad senare är vi framme vid platsen där pojken ska ha cyklat över kanten. Några försök och några mindre väldoftande fynd senare, när vi är på väg att ge upp våra försök väljer vi att göra ett sista försök. Ett försök som visar sig vara en lyckträff för up ur vattnet kommer en sprillans ny cykel, blå till färgen.

Resultatet av detta lite udda uppdrag blev en tacksam familj, en överlycklig grabb, en parkbänk, ett cykelhjul, en stänkskärm, en förtöjningsring som en gång i tiden suttit på kajkanten och såklart även cykeln.

Kan tilläggas att pojken tog sig oskadd upp ur vattnet under söndagens bravad. Innan vi skiljdes åt fick vi ett löfte av pojken att inte cykla närmare kajkanten än asfalten sträcker sig.

Slutet gott, allting gott!

Ditt namn/era namn skrivs ut här