RS Karlsborg i Askersund

9-10 maj var det Företagsmässa i Askersund. Sjöräddningssällskapet är ju inget företag men det är ett bra tillfälle att visa oss och informera om vår verksamhet.

Askersund 1

Spegelblankt när vi närmar oss Stjernsund

Resan upp med Rescue Gustaf Olsson var en ren njutning, trots duggregn och låga moln. Vi kastade loss före kl 08.00 för att vara på plats strax efter kl 09.00. Även vår Rescuerunner Anders Lindquist skulle med men reste landvägen efter bil.

Askersund b

I ett av mässtälten huserade Stig Grahn, vår Uppsyningsman. Han gjorde ett bra jobb och vi kan räkna in åtminstone ett dussintal nya medlemmar i Sjöräddningssällskapet.

Askersund c

//Klart för visning

Den tidiga timmen och det otrevliga vädret kombinerat med att det var vanlig arbetsdag gjorde att det var ganska tomt till en början. Efter lunch blev det bättre fart.

Askersund e

Våra blanka, fina Yanmar-dieslar väckte berättigad beundran. De ger en toppfart av ca 32 knop. Gustaf Olsson är också utrustad med VHF, VHF-pejl, radar, kartplotter, ekolod, AIS, RAKEL samt en hel del annan utrustning. Bl.a. kan nämnas sjukvårdsutrustning som mest består av förband och FörstaHjälpen-mtrl och olika bårar men även Hjärtstartare och s.k. Spineboard (särskild bår för fixering av skadad) med tillbehör. Dessutom finns naturligtvis sökarljus, räddningsnät, utrustning för bogsering samt frälsarkransar med mera.

Denna redaktör var inte med på lördagen men då var vädret enligt uppgift betydligt bättre och fler intresserade besökte såväl våra båtar som mässmontern.

Behöver Du hjälp på sjön? Ring vår jourtelefon 0705 818065.

Vid nöd/fara för liv, ring 112 och begär sjöräddning.

Ditt namn/era namn skrivs ut här