Välkommen ombord idag

Idag är det Sillens dag i Simrishamn klockan 11. Kommunens två ideella sjöräddningsstationer, Kivik och Skillinge, finns på plats med sina enheter. Så klart är du varmt välkommen ombord!

Stor och liten - båda behövs

Från RS Skillinge medverkar vår tjugometers räddningsbåt Rescue Gad Rausing. Det är Sjöräddningssällskapets största båtklass och vi har totalt tre av dem i Sverige.

Från RS Kivik medverkar vår åttameters räddningsbåt Rescue Sparbanken Syd. Vi har över trettio räddningsbåtar ur åttametersklassen, placerade runt om i landet.

Sjöräddningssällskapets samtliga båtar är donerade av privatpersoner eller företag. Enligt tradition får den som donerar en båt också bestämma båtens namn. Vill du veta mer? Läs vidare.

Vi kan allt om sjösäkerhet

Du är mer än välkommen ombord på våra räddningsbåtar. Är du lite nyfiken på livet som frivillig sjöräddare? Vill du prova på att sitta i styrhytten? Du kanske undrar hur man bli medlem i Sjöräddningssällskapet? Eller så vill du prata sjösäkerhet i allmänhet. Oavsett vad du har på hjärtat, så blir vi väldigt glada om du besöker oss!

Rescue Sparbanken Syd

Ditt namn/era namn skrivs ut här