Välkommen till RS Luleå

RS Luleå startade som en brygga till RS Piteå sommaren 2018. Sedan 2021 är vi en egen station, Sveriges nordligaste, och vi är cirka 20 aktiva frivilliga sjöräddare. Vi utgår från Strömören i Luleå där vi har våra två räddningsbåtar Rescue Luleå Energi och Rescue Carmen Wallenius.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-376 91 05

Stationsansvarig:
Andreas Jakobsson, Kalle Håkansson, Magnus Kieri, 031-761 42 10

Epost: rs.lulea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning17 augusti 14:30 RS Luleå

Motorbåt med startproblem

Under måndagsförmiddagen ringde en medlem in som fått startproblem på sin båt när de skulle åka hem från sin stuga. Rescue Carmen Wallenius med tre 

Förebyggande utryckning14 augusti 15:20 RS Luleå

Segelbåt med överhettad motor

På Lördagseftermiddagen ringer en medlem in som har en överhettad motor på sin segelbåt och behöver hjälp in i hamn. Rescue Luleå Energi med 4 sjöräddare

Förebyggande utryckning13 augusti 13:35 RS Luleå

Båt med startproblem

Efter avslutat sjöräddningslarm begav sig Rescue Luleå Energi till Småskär för att öva angöring. Vid framkomst kommer en medlem fram som hade startproblem. Efter en stunds mekande löste det sig och medlemmen kunde bege sig hemåt.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här