Välkommen till RS Luleå

RS Luleå startade som en brygga till RS Piteå sommaren 2018. Sedan 2021 är vi en egen station, Sveriges nordligaste, och vi är cirka 20 aktiva frivilliga sjöräddare. Vi utgår från Strömören i Luleå där vi har våra två räddningsbåtar Rescue Luleå Energi och Rescue Carmen Wallenius.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-376 91 05

Stationsansvarig:
Andreas Jakobsson, Kalle Håkansson, Magnus Kieri, 031-761 42 10

Epost: rs.lulea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning19 oktober 12:00 RS Luleå

Motorproblem

Vi fick bege oss ut i minusgrader till en ö i Luleå skärgård för att hjälpa en medlem som fått motorproblem. Vi bogserade honom till varvet som skulle fixa felet. Vädret gick inte att klaga på. Spegelblankt

Förebyggande utryckning28 september 16:41 RS Luleå

Drivande båt med motorhaveri.

Rescue Luleå Energi med fyra personer i besättningen utgick för att assistera drivande båt med motorhaveri. Efter 1,5h framkörningstid kunde vi koppla och

Förebyggande utryckning21 september 19:06 RS Luleå

Medlemsuppdrag

Tisdag kväll, sjöräddningslarm - motorbåt med bränslebekymmer norr om Luleå. Jourbesättningen med frivilliga sjöräddare bemannade Rescue Luleå Energi som sedan kunde bogsera tryggt till hemmahamn. Under en fullmåne som lyste fint!

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här