Välkommen till RS Luleå

RS Luleå startade som en brygga till RS Piteå sommaren 2018. Sedan 2021 är vi en egen station, Sveriges nordligaste, och vi är cirka 20 aktiva frivilliga sjöräddare. Vi utgår från Strömören i Luleå där vi har våra två räddningsbåtar Rescue Luleå Energi och Rescue Carmen Wallenius.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-376 91 05

Stationsansvarig:
Andreas Jakobsson, Kalle Håkansson, Magnus Kieri, 031-761 42 10

Epost: rs.lulea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning05 juni 14:30 RS Luleå

Trasig styrning

En nybliven medlem ringde oss då hen fått problem med styrningen på sin båt. Rescue Luleå Energi anlände och hjälpte till med felsökning. Det konstaterades att styrkabeln var trasig, så vi bogserade till hemmahamn.

Förebyggande utryckning29 maj 16:30 RS Luleå

Trasig länspump

En medlem med båt som tagit in stora mängder vatten ringer in och vill ha hjälp. De hade lyckats köra upp på en strand för att inte sjunka. Rescue Luleå Energi och Rescue Carmen Wallenius undsatte med dubbla länspumpar och lyckades till slut få

Larm28 maj 19:06 RS Luleå

Sjunkande jolle

En medlem ringde oss på fredag kväll då hen observerat en mindre båt till synes på väg att sjunka. I samråd med SOS Alarm, Sjö- och flygräddningscentralen samt Räddningstjänsten Luleå begav sig fyra frivilliga sjöräddare ombord på Rescue Luleå Energi till

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här