Använd vårt Mastercard

Ska du köpa en ny soffa? Eller handla mat? Om du tar det på Sjöräddningssällskapets Mastercard, så hjälper du samtidigt människor i sjönöd. 0,5 % av summan du handlar för går till Sjöräddningssällskapet, utan att du betalar något extra.

Hjälp oss att bygga en båt!

När du använder vårt Mastercard går 0,5 procent av summan du handlar för till vår verksamhet. Sjöräddningssällskapet har tillsammans med Ecster satt upp ett gemensamt insamlingsmål: En båt i den nya niometersklassen. Sedan 2018 – sep 2022 har vi en totalsumma på 2 939 000 kronor och pengarna gör att 93% av båten har blivit finansierad. Stort tack!

När vi har nått målet och båten är sjösatt kommer den att placeras vid någon av våra stationer. Oavsett var den hamnar kommer den att göra stor nytta. Årligen genomför båtar i denna klass tillsammans mellan 350-400 sjöräddningsuppdrag.

Om du inte redan har ett kort så skaffa det idag och se till att använda det vid varje köp, så har vi snart båten i sjön!

Du behöver inte byta bank

Du behöver självklart inte byta bank för att skaffa det här kortet. Alla dina inköp kommer på ett överskådligt kontoutdrag varje månad. Om du väljer att betala hela beloppet, får du upp till 60 dagars kredit utan ränta eller andra avgifter. En annan förmån är att reseförsäkring ingår när du betalar resan med kortet. Som kortinnehavare får du även erbjudanden från flera företag, läs mer om dessa på Ecsters hemsida. Det går att med Sjöräddningssällskapet Mastercard betala med mobilen via Samsung Pay. 

Årsavgiften är 245 kronor. 

Väljer du någon månad att inte betala hela beloppet tillkommer ränta. Årsränta är för närvarande 14,44%, vid en fullt utnyttjad kredit om 10 000 kronor under 12 månader blir totalt belopp att betala 10 907 kr och den effektiva räntan 18,53 %. Räntan är angiven per den 2022-10-31.

Hantering av personuppgifter hos Ecster

Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till Ecster som är kreditgivare till Sjöräddningssällskapet Mastercard. Läs mer om GDPR och hur dina personuppgifter behandlas av Ecster här.

 

”Använder kortet med stolthet”

Camilla Liljegren, frivillig sjöräddare på räddningsstationen i Uppsala, har använt Sjöräddningssällskapets Mastercard ända sedan det lanserades i början av 2000-talet.

– Jag har det som ett extrakort, men det är bra att veta att så fort jag köper något så blir det en peng direkt till Sjöräddningssällskapet. Kortet har funkat väldigt bra på resor, eftersom Mastercard tas emot överallt och att det har en reseförsäkring. Jag jobbar i butik, och det är roligt när kunder visar upp att de använder kortet. De är nästan lite stolta.

”Att kunna bidra känns fint”

Redan när Jacob Klerfelt fyllde 18 år tecknade han ett Mastercard, och kunde börja bidra till Sjöräddningssällskapet med varje kortköp.

– Jag såg kortet när jag var på båtmässan, och först tyckte jag att det hade en snygg färg. När jag sedan fick min första lön skaffade jag ett eget, säger Jacob Klerfelt. Det fungerar bra som kreditkort, när jag loggar in för att få en överblick av mitt kort är det väldigt tydligt och att 0,5% av allt jag handlar går till Sjöräddningssällskapet är bara positivt. Jag bor stora delar av året i England och där fungerar kortet utan problem. Jag gillar båtlivet och jobbar för att öka sjösäkerheten bland ungdomar. Sjöräddningssällskapet gör ett magiskt jobb och att kunna bidra till verksamheten känns fint.

Frågor? Kontakta Ecsters kundservice

Även om du handlar till förmån för Sjöräddningssällskapet har du ett avtal om kortet med Ecster. Har du några frågor som rör ditt Sjöräddningssällskapet Mastercard, så kontaktar du alltid Ecsters kundservice, 08-7014667. Telefontid är vardagar mellan 09.00-18.00. 

Logga in - för dig som redan har ett kort

Ditt namn/era namn skrivs ut här