Navigera i hög hastighet

Med ökad fart kommer ökat ansvar och krav på att navigera rätt. Det här bör du tänka på innan du kör båt snabbt.

1. Var två

Ju högre hastighet, desto svårare att ha koll på allt. Bäst är att vara två. En som styr och håller uppsikt framåt och någon annan som navigerar och söker av resten av informationskällorna.

2. Visa hänsyn

Anpassa din fart till vad som måste anses vara säkert i den aktuella miljön. Vad är det för annan trafik? Finns det en badplats i närheten och badande som kan ha simmat ut en bit? Är det trångt mellan kobbarna så bör du sakta in. Var uppmärksam på fartbegränsning, vissa är tidsbegränsande, andra kan vara tillfälliga. I sjökortsplotter påverkar skalan vad det är som visas. 

3. Håll dig till djupt vatten

Om du vet att vattnet är djupt och hindren färre, så undviker du lättare olyckor.

Sjöräddning i framtiden

Vårt forsknings- och utvecklingsarbete syftar till att förbättra och effektivisera sjöräddningstjänsten samt att förbereda och rusta organisationen för framtidens utmaningar.

Håll koll på vädret

Ladda ner vårt detaljerade kustväder till din iPhone eller Android.  Det är den första väderappen som visar hur havet ser ut i olika vindstyrkor och väderförhållanden!

I vår butik räddar du liv

I vår webbshop handlar du bra prylar till alla nära och kära samtidigt som du stöttar svensk sjöräddning. Köp en flytväst, vår vimpel eller en picknickkorg för dina utflykter!

Ditt namn/era namn skrivs ut här