Nyheter

Tom eka på drift

Publicerad: 2018-06-25, Text: RS Fjällbacka

Tom ekan på drift i Sannäsfjorden. Motor i gångläge men utan bränsletank kopplad. Åror och dragg intakt. Ingen åverkan på båt.

Utelåst

Publicerad: 2017-11-15, Text: RS Fjällbacka

En man hade, för en vecka sedan, köpt en motorbåt med salong och öppet akterdäck. Idag skulle han ut och testa den i det hårda vädret som rådde. Han gick ut mot "Tjurpannan" och drog ner motorn på tomgång. Då han gick ut på däcket, slog dörren till styrhytten igen, i den grova sjön, och han var utelåst från reglagen. Han drev in mot fiskskäret och kontaktade då Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC). Turen stod honom dock bi, och

Siktad nödraket

Publicerad: 2017-10-21, Text: RS Fjällbacka

Siktad nödraket, observerad av 2 olika personer, vid trinisla, gåsön. Siktade 2 olika båtar i området men ingen behövde assistans. Avsökte området ihop med räddningshelikopter då söket avbröts av anledningen att den som skjutit upp raketen hade fått hjälp av förbipasserande båt och höll på att förtöja i hamn, och ringde in till SOS så fort han fick tillgång till telefon. Återgick till station.

Hummerfiskare med maskinhaveri

Publicerad: 2017-10-07, Text: RS Fjällbacka

Larm från JRCC om en hummerfiskare med maskinhaveri på utsidan Morö. KBV 316 och deras däcksbåt är först på plats och drar in haveristen på läsidan av Morö där vi tar över och kopplar för fortsatt bogsering in till hemmahamn i Grebbestad. Allt väl.

Grundstötning

Publicerad: 2017-08-25, Text: RS Fjällbacka

Båt som hade grundstött väster om rösholmen/tanumstrand.

Nödraketer väst Pinnö

Publicerad: 2017-07-20, Text: RS Fjällbacka

Larm angående observation av 2 röda raketer väster om Pinnö. Sökt av tillsammans med Rescue Astral i området dock utan resultat.

Sjöräddningsbasar i Fjällbacka, Badholmen

Publicerad: 2017-07-17, Text: Peter Winberg

SSRS Fjällbackabasar.

Sjöräddningsbasaren

VÄLKOMNA till Sjöräddningsbasaren på Badholmen i Fjällbacka lördagen den 22

Sjöräddningsbasaren i Fjällbacka

Publicerad: 2017-07-17, Text: Peter Winberg

Hjälp oss hjälpa.

RS Fällbacka anordna basar 2017-07-22

VÄLKOMNA till Sjöräddningsbasaren på Badholmen i Fjällbacka

Motorbåt med maskinhaveri driver på land

Publicerad: 2017-07-13, Text: RS Fjällbacka

En norsk motorbåt med överhettad motor driver mot land utanför Tanumstrand. Väl framme hade dom drivit in på en sandstrand och läget var förhållandevis lugnt ombord. Vi bogserade båten in till varv i Grebbestad.

Larm om havererad Segelbåt

Publicerad: 2017-07-02, Text: RS Fjällbacka

Larm i sökaren om kapsejsad segelbåt i stridsfjorden, norr havstensund. När vi var strax söder om havstensund, blev larmet avblåst, då det uppdagades att ägaren "höll på att öva kapsejsningar" Deltagande fartyg på larmet var Maximat, Astral samt LJ.

Båtbrand

Publicerad: 2017-06-21, Text: RS Fjällbacka

Vi larmades ut av sos alarm om båtbrand utanför Grebbestad, vi bemannade Rescue Astral och gick mot platsen.När vi komm fram var branden släkt men båten var uppkörd på stranden,Ola hoppade i vattnet och lämnade över en tamp som vi kopplade upp,därefter bogserade vi dom till sin brygga i Grebbestad,vi kollade att allt var lugnt och lämnade . Gick åter mot Havstensund

Tappat roder

Publicerad: 2017-05-25, Text: RS Fjällbacka

2 unga män, från Norge, deltagande i en havskapplöpning, tappade sitt roder c:a 14 dist min NO Väderöarna. Vädret var klart med en sjögång på c:a 1,5m och en vindstyrka på 6 m/s.

Vi kopplade henne och bogserade henne till Grebbestad.

Grundstötning

Publicerad: 2016-10-08, Text: RS Fjällbacka

EN större segelbåt på väg söderöver går hårt på grund syd på Otterön. 3man ombord och allt syntes vara under kontroll när vi kom fram. Inga personskador som väl var. Båten satt hårt på och efter en del dragande fick vi båten flott. Inga läckor upptäcktes och resan kunde fortsättas. 3 glada personer vinkade glatt när vi lämnade

Sjukdom

Publicerad: 2016-10-01, Text: RS Fjällbacka

En fiskebåt med två besättningsmän ombord drabbas en av sjukdom. 

De befinner sig vid Väderöbod när larmet kommer. Vi avgår till mötesplats för ambulansen och sätter sedan kurs mot båten. När vi kommer till början av Vädröfjorden har fiskebåtar kommit över fjorden, så vi beslutar att gå i lä bakom Målarklätten för att få ombord ambulanspersonal till den som behöver vård. Vi har under tiden lämnat uppgifter om

Båt på grund

Publicerad: 2016-09-30, Text: RS Fjällbacka

Frivilliga sjöräddare ombord på Rescue Leif Johansson var först på plats och assisterade haveristen. När de fått haveristen i säkerhet kunde bägge våra enheter återgå till stationen.

Person i vattnet

Publicerad: 2016-09-09, Text: RS Fjällbacka

Larm om person i vattnet utanför Tanumstrand. Avgår mot platsen med Rescue Leif Johansson, när vi kommer dit hittas två personer på ett skär som har varit i vattnet som vi tar ombord, den person som var i vattnet tas omhand av KBV 307 som också kommer till platsen. Ambulans och polis möter upp vid Tanumstrand dit vi kör personerna. Totalt 3 personer inblandade i olyckan. Efter avslutad insats återgick vi till Fjällbacka igen.

Segelbåt med problem

Publicerad: 2016-08-08, Text: RS Fjällbacka

Larm från JRCC angående en segelbåt med problem utanför Hunnebostrand. Avbröt då RS Smögen kommit före.

Katamaran med mastbrott

Publicerad: 2016-08-05, Text: RS Fjällbacka

Assisterar en katamaran som fått mastbrott och drev mot land norr om Södra Syster. Två personer ombord assisterades och bogserades till hemmahamn. 

Ditt namn/era namn skrivs ut här