Nyheter

Motorproblem i fint sommarväder

Publicerad: 2020-06-23, Text: RS Lönnånger

Samtal från medlem som fått problem med motorn och ville ha assistans iland. Vi avgår med Rescue Hedvig och hjälper

Förebyggande utryckning

Publicerad: 2020-06-12, Text: RS Lönnånger

Meddelande från medlemscentralen angående en medlem som låg strax norr om Sörfjärden med sin snipa. Då motorn inte

Stopp i bränslesystemet

Publicerad: 2020-05-30, Text: RS Lönnånger

Medlem som fått stopp i bränslesystemet. Kopplat väster om Jättholmarna och assisterat till Mellanfjärden.

Medlem med motorproblem

Publicerad: 2019-08-14, Text: RS Lönnånger

Fick samtal från medlem vars motor hade stannat och inte gick att få igång igen. Vi assisterade dom iland.

Utlöst nödsändare

Publicerad: 2019-06-21, Text: RS Lönnånger

Larm från JRCC angående att en utlöst nödsändare utanför Mellanfjärden. Vi beger oss till området med två enheter för att undersöka. Efter en stunds sökande meddelar Räddningstjänsten att personen påträffats inne i småbåtshamnen i Mellanfjärden, då framkommer det att sändaren utlöst av misstag utan att personen i fråga har märkt det. Vi avbryter och går mot stationen.

Medlem med motorproblem

Publicerad: 2019-05-26, Text: RS Lönnånger

Medlem som fått problem med kylningen av motorn, och ligger för ankar NV jättholmarna. Kopplat och bogserat in till

Larm om att en segelbåt fått problem

Publicerad: 2018-06-29, Text: RS Lönnånger

Fick larm från JRCC att en segelbåt fått problem Nord Vitörarna. Avgick mot segelbåten med Rescue Gustaf B Thorden. Även Rescue Olle Bolin RS Sundsvall är på väg sedan ca 20 minuter när vi fick larmet. Rescue Olle Bohlin har haft kontakt med segelbåten och läget verkar vara under kontroll så vi vänder hemåt, då Olle Bohlin är närmare efter samråd med JRCC.

Fick larm om brand i byggnad på en Ö

Publicerad: 2018-06-10, Text: RS Lönnånger

Fick larm om brand i byggnad på en Ö öster om Strömsbruk, vi blev utlarmade för att kunna assistera Räddningstjänsten vid behov. Väl på plats så visade det sig att Räddningstjänsten fick branden under kontroll ganska omgående, så vi gick hemåt igen.

Fick larm om brand i byggnad på en Ö

Publicerad: 2018-06-10, Text: RS Lönnånger

Fick larm om brand i byggnad på en Ö öster om Strömsbruk, vi blev utlarmade för att kunna assistera Räddningstjänsten vid behov. Väl på plats så visade det sig att Räddningstjänsten fick branden under kontroll ganska omgående, så vi gick hemåt igen.

Fick larm om båt med motorhaveri

Publicerad: 2018-05-09, Text: RS Lönnånger

Fick larm fråm JRCC om att en båt fått maskinhaveri NO om mellanfjärden. Avgick med Rescue Gustaf B Thorden mot haveristen. Kopplat och dragit in dom till Mellanfjärden.

Segelbåt med maskinhaveri

Publicerad: 2016-07-14, Text: RS Lönnånger

Fick Larm från JRCC kl 00.40 om att en segelbåt fått maskinhaveri Nordost om Gran. Avgick med Rescue Gustaf B Thorden mot det ungefärliga positionen vi fått. Efter ca 1 timmes körning hittade vi båten ca 2 nm Ost om Hundgrundet. Vi kopplade och bogserade in segelbåten till Galtström.

Åter på stationen kl 04.25.

Segelbåt som fått segel i propellern

Publicerad: 2016-06-16, Text: RS Lönnånger

Fick larm från JRCC kl 21.54 om att en segelbåt fått seglet i proppelern väster om Olmen i Hudiksvallsfjärden. Avgick mot haveristen med Rescue Gustaf B Thorden. Räddningstjänstens båt Fyr var även utlarmad, dom ankom några minuter innan oss. Så dom påbörjade bogsering in mot Hölick och vi låg i närheten för utifall det behövdes assistans. Då det blåste Nord ca 15 ms/sek

Åter på stationen kl 00.58

Saknade ungdomar

Publicerad: 2016-05-05, Text: RS Lönnånger

Vi fick larm från JRCC ang 3 saknade ungdomar som varit ute med båt vid Halvarskär. Avgick med Rescue Gustaf B Thorden mot området. Fick efter enstund samtal om att anhöriga fått kontakt med dom saknade. Vi avbryter och vänder hem till stationen.

Drivande tom båt

Publicerad: 2016-04-04, Text: RS Lönnånger

Vi fick samtal ca. kl. 19.30 angående en till synes tom båt som drev utanför Mellanfjärden. Vi larmade i vår tur till JRCC, som larmade räddningstjänsten, eftersom båten befann sig relativt nära land. Vi avgick från Lönnånger mot Mellanfjärden med Rescue Gustaf B Thordén. Vi lokaliserade båten samt en person i vattnet omedelbart när vi anlände till platsen. Vi tog ombord personen på Rescue Gustaf B Thordén, och personen var inte kontaktbar.

Misstänkt grundstötning

Publicerad: 2016-01-01, Text: RS Lönnånger

Vi fick larm på sökarna kl 01:25 angående en grundstött båt på ca 10 meter vid Ragvaldsnäs. Inringaren tycker sig även sett en livbåt i närheten. Det är ganska grov sjö vid tillfället, det blåste S 17-18 m/s i byvind tidigare på nyårsaftonen.

Vi avgick mot Ragvaldsnäs med Rescue Gustaf B Thorden, efter att vi gått en stund får vi mer information om att det skulle kunna röra sig om en fiskebåt. Efter en ytterligare en stund får vi ny

Sjuktransport

Publicerad: 2015-08-15, Text: Markus Jonsson

Fick samtal från en anhörig att en person ramlat och skadat sig ute på en ö. Och var i behov att få transport iland.

Avgick med Rescue Gustaf B Thorden med 4 mans besättning, samt personal från ambulansen. Allt gick väl.

Sjuktransport

Publicerad: 2015-08-15, Text: Markus Jonsson

Fick larm vid två tiden på natten om att en person behövde sjukvård ute på en ö.

Avgick med Rescue Gustaf B Thorden med 4 mans besättning samt personal från ambulansen. Åter på stationen vid kl 04.45.

Bogserat båt med motorproblem

Publicerad: 2015-08-15, Text: Sjöräddningssällskapet

Bogserat mindre båt med motorproblem från N Nygrund till Lönnånger.

Brand i fritidsbåt

Publicerad: 2015-06-17, Text: RS Lönnånger

Fick larm från Sweden rescue (JRCC) angående brand i fritidsbåt utanför Mellanfjärden. Avgick med Rescue Gustaf B Thorden mot haveristen.

När vi ankom så var läget relativt lugnt, det var en del rök utveckling från motorutrymmet. Vi tog ombord de fyra personerna på Rescue Gustaf B thorden och bogserade in båten till Mellanfjärden. Där tog räddningstjänsten över och öppnade motorluckan och säkrade läget.

Saknad ensamseglare

Publicerad: 2015-06-17, Text: RS Lönnånger

Fick samttal från Sweden rescue (JRCC) ang en ensamseglare som inte kontaktat anhöriga sedan i lördags. Avgick med Rescue Gustaf B Thorden för att söka i hamnar i närområdet.

Efter ett tag fick vi kontakt med en boende i Kuggörarna som som mededelade att den saknade segelbåten låg ankrad i Bålsösundet.

Vi gick och mötte upp segelbåten som var på väg norrut, och konstaterade att allt var väl ombord.

Grundstött segelbåt

Publicerad: 2015-06-10, Text: RS Lönnånger

Vi fick ett larm kl: 10.10 från JRCC (Sjö och Flygräddningscentralen) angående en segelbåt med en man ombord som gått på

Nya båten på plats i Lönnånger

Publicerad: 2015-03-31, Text: Markus Jonsson

I måndags anlände Rescue Gustaf B Thorden Lönnångersfjärden, för att ersätta Rescue Folke Östman som går i pension. Det blir ett stort lyft för stationen att vi fått Rescue Gustaf B Thorden placerad hos oss.

Vi kommer under den närmaste veckan öva och trimma in besättningen med den nya båten, så vi kan komma igång ordentligt igen.

Båt som ligger upp och ner vid Hornslandet

Publicerad: 2014-10-17, Text: RS Lönnånger

Assisterat rescue Folke Östman med eftersök vid Hornslandet.

Avgick kl 15.25

Åter kl 18.20

Båt som ligger upp och ner vid Hornslandet

Publicerad: 2014-10-17, Text: RS Lönnånger

Fick larm från Jrcc ca kl 15.00 om att en båt ligger och driver upp och ner utanför Hornslandet, söder om Bålsön. Avgick

Skapandeskolans avslutning

Publicerad: 2014-09-23, Text: Sjöräddningssällskapet

Har under dagen deltagit på skapandeskolans avslutning i Mellanfjärden. Var på plats med Rescue Catharina af Marstrand och Rescue Folke Östman. Vi berättade om våran verksamhet för barnen och deras föräldrar. Blev en välbesökt dag.

Assisterat polisen

Publicerad: 2014-09-23, Text: Sjöräddningssällskapet

Avgick med Rescue Catharina af Martsrand kl 23.54 för att assisterat polisen med transport till en ö som dom inte hade möjlighet att ta sig till själv. Hämtat 2 st poliser vid Skutbryggan i Strömsbruk och transporterat dom till Örarna ca 2nm söder om Strömsbruk, ankom Örarna ca kl 00.40. Avgick från Örarna kl 01.40. Med en person som Polisen tagit hand om. Åter station kl 02.40.

Medlemsassistans

Publicerad: 2014-07-22, Text: Markus Jonsson

Fick samtal från en medlem om att dom fått maskinhaveri ute vid Jättholmarna. På sin 7 meters daycruiser.

Dom låg för ankar på norra sidan om ön. Avgick med Rescue Folke Östman för att assistera haveristen. Kopplat dom och bogserat dom till Stocka.

Gästhamnensdag Stocka

Publicerad: 2014-07-19, Text: Markus Jonsson

Har under Lördagen deltagit med Rescue Catharina af Marstrand och Rescue Folke Östman på Gästhamnensdag i Stocka. Det kom många besökare under dagen, som ville kika på båtarna och få veta mer om Sjöräddningssällskapet och vårat arbete.

Motorbåt med maskin problem

Publicerad: 2014-07-19, Text: Markus Jonsson

Fick samtal från Op-jour om att en 7 meters motorbåt fått mot motor problem strax norr om Jättholmarna. Avgick med Rescue Folke Östman till haveristen. Vi kopplade haveristen och drog in båten till Mellanfjärden. Vind V 8 m/sek

Hamnbesök

Publicerad: 2014-07-06, Text: Markus Jonsson

Har under dagen besök Bergön, Mellanfjärden och Norrfjärden med Rescue Catharina Af Marstrand och Rescue Folke Östman.

Vi har under dagen informerat om Sjöräddningssällskapet. Vi hade tur med vädret och det kom mycket folk på besök till båtarna.

Ditt namn/era namn skrivs ut här