Nyheter

Vattenskoter med maskinhaveri

Publicerad: 2019-08-09, Text: RS Loftahammar

Vattenskoter som fått maskinhaveri med kraftig rökutveckling. Bogserar till Loftahammar.

Motorstörning

Publicerad: 2019-08-03, Text: RS Loftahammar

Person ringer om att de har motorstörningar och vill inte lämna den skyddade hamnen de ligger i för hemfärd. Då vi redan bogserar en annan båt så får de vänta någon timma, men sedan assisterar vi båten till deras hemmahamn i Loftahammar.

Tamp i propeller

Publicerad: 2019-08-03, Text: RS Loftahammar

Samtal om större båt som kört in tamp i propellern. Då det även gjorde att styrförmåga var begränsad kopplar vi båten vid sidan och bogserar till Loftahammar.

Segelbåt på grund

Publicerad: 2019-08-03, Text: RS Loftahammar

Larm om en segelbåt på grund ost Grindö, med kraftig slagsida då vinden ligger på. Vi drar ut på fritt vatten där skepparen kopplar loss och fortsätter för egen maskin.

Varmgång

Publicerad: 2019-08-02, Text: RS Loftahammar

Segelbåt med varmgång i maskin, ingen vind. Får hjälp av annan seglare med bogsering bort från grundområde. Vi tar över och assisterar till marina i Västervik.

Saknad båt

Publicerad: 2019-08-01, Text: RS Loftahammar

Samtal om den saknade segelbåten från tidigare uppdrag. När vi kommer fram står båten på grund några meter från land vid

Man överbord från segelbåt

Publicerad: 2019-08-01, Text: RS Loftahammar

Larm från sjö och flygräddningscentralen, person som fallit överbord från sin segelbåt syd Svartbådans fyr. Men kunde simma iland då han hade flytväst. Upplockad av en fritidsbåt, vi hämtar personen som är oskadad och sätter i land vid Fyrudden. Båten saknas trots att KBV-flyg spanar.

Startproblem

Publicerad: 2019-08-01, Text: RS Loftahammar

Starthjälp p.g.a. svagt batteri. Ny startmotor är monterad men motorn vägrar starta. Avbryter i lä vid fyren Järnklint då vi får brådskande larm. Senare återupptar vi och bogserar till Loftahammar.

Bränslebrist

Publicerad: 2019-07-31, Text: RS Loftahammar

Lånad gummibåt som fått slut på bränsle. Båten ligger inom synhåll från vår kajplats. Vi hämtar och bogserar tillbaka till vår brygga. Personerna i båten får sedan åka med bilen till Loftahammar.

Propellerproblem

Publicerad: 2019-07-31, Text: RS Loftahammar

Segelbåt med ett tappat propellerblad, vill ha assistans sista biten in till hamn. Vi bogserar från Källvik till bryggplats vid marina i Loftahammar.

Grundkänning

Publicerad: 2019-07-30, Text: RS Loftahammar

På väg hem från sjuktransport hämtar vi en båt med propellerhaveri och bogserar till marina i Loftahammar.

Maskinhaveri ost Häradsskär

Publicerad: 2019-07-30, Text: RS Loftahammar

Larm från sjö och flygräddningscentralen, gällande en snipa med maskinhaveri ost Häradsskär i frisk nordostlig vind. Kl 14.48 får vi avbryta uppdraget för en brådskande sjuktransport prio 1, i den södra delen av Västerviks skärgård. KBV 002 assisterar snipan med maskinhaveri. På väg hem bogserar vi en motorbåt till marina i Loftahammar som varit på grund. Åter stationen kl 18.00

Medlemsuppdrag

Publicerad: 2019-07-27, Text: RS Loftahammar

Dagen börjar med en Windy 23, syd St. Ålö med styrproblem. Under tiden vi bogserar inkommer ytterligare 2 båtar med problem. Vi assisterar samtliga till närmaste marina. Åter stationen kl 17.15

Segelbåt med tamp i rodret

Publicerad: 2019-07-26, Text: RS Loftahammar

Segelbåt med tamp i rodret S Händellöp. Vi assisterar med att ta bort tampen.

Dåligt batteri

Publicerad: 2019-07-25, Text: RS Loftahammar

Motorbåt behöver starthjälp, vi assisterar med startboostern.

Ankarlina i proppelern

Publicerad: 2019-07-24, Text: RS Loftahammar

Väst Krokö har en 34 fots motorbåt fått ankarlinan fast i båda propellrarna. Då vi anländer har man frigjort ena propellern och kan gå för egen maskin till varv.

Windy 42 med startproblem

Publicerad: 2019-07-23, Text: RS Loftahammar

En Windy 42 N Hamnö som har startproblem. Efter samtal med ägaren överenskommer vi att assistera först följande morgon. Går ej att starta med startbooster utan vi bogserar till Flatvarp där man kan få landström.

Motorbåt med maskinhaveri

Publicerad: 2019-07-22, Text: RS Loftahammar

32 fots motorbåt med maskinhaveri NV Spårösund. Bogserar till närmaste marina med Rescue Tjustbanken.

Ditt namn/era namn skrivs ut här