Nyheter

Driver utanför Malmö

Publicerad: 2021-07-21, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående en mindre motorbåt som driver och påkallar uppmärksamhet utanför Malmö. Vi avgår med Rescue Bengt Järlebring och Rescuerunner Patrik Dahl men kan avbryta strax innan ankomst. Haveristen har fått assistans i land av annan båt. Åter Lomma!

Segelbåt pågrund Öresundsbron

Publicerad: 2021-07-20, Text: RS Lomma

Segelbåt på grund på Öresundsbron. Vi avgår Lomma med Rescue Bengt Järlebring och fyra personer ombord. Vi sätter kurs

Saknad person

Publicerad: 2021-07-15, Text: RS Lomma

Larm om saknad person på Ribersborg. Personen återfunnen innan avgång.

Haveri utanför Lomma

Publicerad: 2021-07-12, Text: RS Lomma

Samtal från medlemscentralen angående en segelbåt som fått ankarlinan i propellern och behöver assistans. Avgår Lomma med Rescue Famous och assisterar in till Lomma.

Saknat barn Ribersborg

Publicerad: 2021-07-11, Text: RS Lomma

Larm från Sjö-och flygräddningscentralen (JRCC) angående saknat barn vid Ribersborg, Malmö. Avgår direkt med Rescuerunner Patrik Dahl och anländer några minuter senare där det snabbt konstateras att barnet är återfunnet på land. Åter Lomma!

Försvunnet barn

Publicerad: 2021-06-05, Text: RS Lomma

Försvunnet barn på stranden vid Ribersborg. Barnet återfinns välbehållet i land efter en kort stund och vi återgår till

Drivande eka

Publicerad: 2021-06-05, Text: RS Lomma

Larm gällande drivande eka i Lommabukten. Vi assisterar personerna som har drivit runt i Lommabukten hela natten in till Lomma. Vi återgår sedan Stationen.

Person i vattnet

Publicerad: 2021-06-03, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen gällande kapsejsad vattenskoter utanför Malmö. Vi avgår från Lomma med Rescue Bengt Järlebring och Rescue Famous och sätter kurs mot Malmö. Personen anträffas vid gott mod uppe på vattenskotern av första enhet på plats. Vi återgår Lomma. 

Saknat barn på Limhamn

Publicerad: 2021-05-23, Text: RS Lomma

Vi avgår Lomma skyndsamt med alla tre enheter för att assistera Polis och kommunal räddningstjänst med att leta efter ett försvunnet barn på Limhamn. Barnet hittas innan vår ankomst välmående på land. Vi avbryter framkörningen och återgår Lomma.

Drivande båt i farled

Publicerad: 2021-05-16, Text: RS Lomma

Blir utlarmade av Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC, gällande Motorhaveri i Farleden Flintrännan. Vi avgår skyndsamt med Rescue Bengt Järlebring med riktning mot Öresundsbron. På plats kopplas haveristen och bogseras in till Limhamns småbåtshamn. Allt väl!

Segelbåt på grund på Malmövågbrytarbank

Publicerad: 2021-05-01, Text: RS Lomma

Vi avgår Lomma för att assistera segelbåt som står på grund på Malmövågbrytarbank. Haveristen bogseras loss och vi kollar efter eventuell vatteninträngning, därefter återgår vi Lomma hamn. Allt väl!

Saknad kitesurfare

Publicerad: 2021-04-28, Text: RS Lomma

Under övning utanför Malmö överhörde vi allmänt anrop från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående saknad person i vattnet utanför Ljunghusen i Falsterbobukten. Efter samband med JRCC avgick alla 3 enheterna mot angiven position. Strax före ingång i Falsterbokanalen avblåstes ärendet eftersom personen hade anträffats oskadad på land. Rescue Famous gick genom kanalen på begäran från JRCC och anslöt med Rescue Snow och Rescue Ruben

Person i vattnet utanför Vikhögshamn

Publicerad: 2021-04-20, Text: RS Lomma

Vi avgår Lomma skyndsamt med kurs mot Vikhög med Rescue Famous och Rescue Bengt Järlebring. Väl framme på platsen

Segelbåt på grund

Publicerad: 2021-04-02, Text: RS Lomma

Segelbåt som slår mot land vid Västrahamnen i Malmö. Vi går med två enheter Rescue Famous och Rescuerunner Båtkusten.se. På plats kopplar vi segelbåten skyndsamt och drar i sidled ut den från det farliga läget. Därefter bogserar vi in segelbåten till sin ordinarie plats i västra hamnen. Allt väl åter Lommahamn.

Larm gällande sjunkande båt!

Publicerad: 2021-02-01, Text: RS Lomma

Under eftermiddagen fick vi ett brådskande larm gällande en sjunkande båt vid Öresundsbron. Vi lämnade skyndsamt och

Gott nytt år!

Publicerad: 2021-01-02, Text: Emil Nordström

2020 är slut och vi kan summera ett händelserikt år för svensk sjöräddningstjänst i allmänhet så som ni säkert läst om

Dykare med problem

Publicerad: 2020-08-22, Text: RS Lomma

Under pågående övning blir vi kontaktade av Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) gällande dykare med problem utanför ön på Limhamn. Vi blir de två första enheterna på plats och vår grundgående enhet Rescue Famous går fram till dykarna och följer dem in till trappan där dem rådiga dykarna kan bogsera in den medtagna personen, som kan ta sig upp till anländande ambulans och räddningstjänst. Då det är oklart om personen har dykt själv ligger

Maskinhaveri i utsatt läge

Publicerad: 2020-07-28, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående en mindre motorbåt med maskinhaveri som driver mot stenarna vid Norra Hamnen. Vi avgår skyndsamt med Rescue Bengt Järlebring. Under framkörning får vi kompletterande uppgifter från räddningsledaren att båten slår mot land och att två personer lämnat båten. Väl framme kan vi konstatera att de två personerna tagit sig upp på land och är vid förhållandevis god vigör. Haveristen har tagit

Herrelös båt vid kallbadhuset Bjärred

Publicerad: 2020-07-20, Text: RS Lomma

Vi åker ut för att kontrollera en segelbåt som står på grund utanför Bjärred. Omständigheterna på plats tyder på att en

Segelbåt på grund

Publicerad: 2020-07-17, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående en segelbåt på grund strax utanför Lagunens småbåtshamn. Vi avslutar tidigare uppdrag skyndsamt och beger oss mot position tillsammans med Rescue Ruben Rausing och sjöfartsverkets lotsbåt 213. Väl framme har haveristen fått assistans av en fritidsbåt och är på väg in till säker hamn. Vi följer efter och kontrollerar status på personer och båt innan vi avslutar och återgår mot Lomma.

Drivande motorbåt 6 personer ombord

Publicerad: 2020-06-29, Text: RS Lomma

Larm gällande drivande motorbåt som gått på grund vid Öresundsbron och ligger på grunt vatten . Vi avgår med Rescue Bengt Järlebring och Rescuerunner Båtkusten.se med kursen inställd på Lernacken. Väl på plats kollar Rescuerunnern status på de 6 personerna ombord och då alla mår bra assisterar Rescuerunnern haveristen ut från grundet och Rescue Bengt Järlebring kopplar för bogsering mot Klagshamn där båten har hemmahamn. Alltväl så

Saknade barn vid Lomma Strand

Publicerad: 2020-06-25, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen JRCC om saknade barn vid Lomma Strand. Vi avgår skyndsamt och påbörjar sök. Strax efter vår ankomst hittas barnen välbehållna i land. Allt väl och vi kan återgå till stationen. I samband med larmet hade räddningstjänsten i land väldigt svårt att komma fram till stranden. Vi ber vänligt alla att respektera parkeringsreglerna i hamnen för allas säkerhet.

Saknad treåring vid Ribersborg

Publicerad: 2020-06-14, Text: RS Lomma

Larm från Sjö- och Flygräddningscentralen gällande saknad treåring vid Ribersborgs strand. Då vi precis avslutat föregående medlemservice och är på väg till stationen, vänder vi 180 grader och sätter kurs mot Ribersborg i Malmö. Strax innan ankomst blir treåringen funnen vid gott mod och vi återgår till Lomma.

Rigghaveri väster om Lomma

Publicerad: 2020-06-04, Text: RS Lomma

Vi larmas ut under torsdagskvällen av Sjö- och flygräddningscentralen gällande en segelbåt med rigghaveri. Vi lokaliserar

Motorhaveri

Publicerad: 2020-05-03, Text: RS Lomma

Assisterar medlem vars båt stannat precis utanför hamnen i Lomma. Vi bogserar in till Lommahamn. Alltväl och vi återgår

Motorbåt på grund

Publicerad: 2020-04-27, Text: RS Lomma

Assisterar medlem som gått på Malmö vågbrytarbank och ligger och driver i rännan till Malmöhamn. Vi kopplar och drar in

Saknad person

Publicerad: 2020-03-19, Text: RS Lomma

Larm: Person i uppblåsbar gummiring borta sedan 16:00 sågs senast vid Ön Limhamn. Vi avgår Lomma med våra två enheter och

Bogsering

Publicerad: 2019-10-24, Text: RS Lomma

Får telefonsamtal från en person på en motorbåt med maskinhaveri vid inloppet Lomma hamn. Bogserar haveristen till upptagningsplats Lomma.

Medlemsservice

Publicerad: 2019-10-05, Text: RS Lomma

Assisterar medlem med motorbekymmer utanför Lagunen i Malmö. Allt väl. Åter Lomma.

Larm gällande Motorseglare med motorhaveri i farled.

Publicerad: 2019-10-05, Text: RS Lomma

Vi bemannar Rescue Famous och med tre personer ombord sätter vi kurs mot Öresundsbron . När vi passerat bron har Rescue

Ditt namn/era namn skrivs ut här