Nyheter

Soligt medlemsuppdrag

Publicerad: 2020-06-02, Text: RS Mariestad

En medlem ringer på morgonen, han ligger vid en brygga på Djurö och har en spricka i oljefiltret. Eftersom han ligger

Grundstött båt

Publicerad: 2020-05-30, Text: RS Mariestad

Larm om grundstött båt som tar in vatten, oklar position. Vi hade just lämnat station efter övning, så alla var på plats ganska snabbt, och vi gick ut med båda enheterna. Hittade haveristen ganska snabbt, kontrollerade läckaget och assisterade tillbaka till hamnen.

Skadad person

Publicerad: 2020-05-23, Text: RS Mariestad

Larm om skadad person som befinner sig på en kobbe, vi får position från Sjö och flygräddningscentralen och när vi kommer fram finns ingen där utan vi går norrut och påträffar personen på en närliggande ö. En frivillig sjöräddare simmar in till ön och via vhf radio får vi i båten veta att personen är utmattad. Vi hittar ett ställe på andra sidan ön där vi kan ta ombord personen direkt till

Båtbrand

Publicerad: 2020-05-13, Text: RS Mariestad

Larm om rykande båt nära hamnen. Sjöräddare på plats i hamnen ryckte ut med Rescue Thorsten Brunius. Räddningstjänsten var på plats strax före oss, ingen brand men mycket rök, inga personskador. Tillsammans assisterade vi båten till upptagningsplats.

Motorhaveri

Publicerad: 2020-05-03, Text: RS Mariestad

Jrcc ringde angående en medlem med större båt som fått motorhaveri syd Fällholmarna. Avgick med Rescue Swedbank med 4 personer. Assisterade till hamnen Mariestad.

Sjunkande båt Norr Torsö bron

Publicerad: 2020-03-18, Text: RS Mariestad

Larm gällande sjunkande båt Norr Torsö. Avgår med Rescue Swedbank och finner omgående båten, som fått hjälp av en annan motorbåt. Vi assisterar in till land och kollar att allt är ok.

Grundkörning

Publicerad: 2019-08-21, Text: RS Mariestad

Lossdragning segelbåt på grund utan för Sjötorps sluss.

Man överbord

Publicerad: 2019-08-06, Text: RS Mariestad

En person gick på grund med sin roddbåt och hamande i vattnet. Rejält nedkyld. Vi lastar från Rescue Thorsten Brunius till Rescue Swedbank och lämnar därefter vidare över till väntande ambulans på kaj.
 

Rescue Swedbank på Göta Kanal

Bogsering på Göta Kanal

Publicerad: 2019-07-09, Text: Anders Richardson

På måndagen hade våra sjöräddare ett lite ovanligt uppdrag. En medlem behövde hjälp med bogsering från kanalen till verkstad

Ditt namn/era namn skrivs ut här