Nyheter

Grundstötning

Publicerad: 2019-09-18, Text: RS Strömstad

Grundstötning utanför Std hamn.

Princess 50 som varit på grund

Publicerad: 2019-07-25, Text: RS Strömstad

Rescue Roger Hansson går till Arholmen och bogserar in en 50 fots Princess till Furholmen där Rescue Länsförsäkringar tar

Medlemsservice till norsk medlem

Publicerad: 2019-07-23, Text: RS Strömstad

Familj med 2 vuxna och 2 barn som fått motorproblem på sin segelbåt. Låg strax norr om Nordkoster. Kopplade och drog in

Båt driver mot land Resö

Publicerad: 2019-07-22, Text: RS Strömstad

Larm om 45 fots motorbåt som driver mot land vid Resö. Vi är på plats samtidigt som Rescue Astral. Kopplar för bogsering

Fritidsbåt på grund

Publicerad: 2019-07-08, Text: RS Strömstad

Rescue Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän kallas ut på en fritidsbåt som gått på grund och lämnar kaj efter 5 minuter. Väl framme på platsen visar det sig att båten kommit av grundet och vi hjälper till med att kontrollera så ingen vatteninträngning sker. Allting visar sig vara OK och fritidsbåten kan få vidare för egen maskin.

Medlem med framdriftsproblem

Publicerad: 2019-02-19, Text: RS Strömstad

På kvällskanten får vi samtal av en medlem som fått något i propellern och tappat sin framdrivningsförmåga. 4 frivilliga sjöräddare lämnar kaj med Rescue Kersti Hydén och går till haveristen. När vi kommer fram har medlemmen fått i draggen och vi kan lugnt och sansat koppla upp båten och bogsera in den till hamn.

Sök efter båt som kört vilse

Publicerad: 2018-12-17, Text: RS Strömstad

Sjöräddningslarm efter båt som kört vilse utanför Strömstad. Rescue Kersti Hydén med besättning finner haveristen efter ett kort sök. Allt väl.

Saknad fritidsbåt

Publicerad: 2018-09-30, Text: RS Strömstad

Kvinna ringer SOS Alarm och meddelar att deras båt med två ombord är på väg att sjunka strax utanför Strömstad. Rescue Ilse Sanne, Rescue Leif Johansson, KBV 303, norsk och svensk räddningshelikopter larmas ut. Vi ansluter med Rescue Roger Hansson. Samtliga enheter söker av ett stort område utanför Strömstad. Svåra sökförhållanden med mörker och grov sjö.

Under strandsök finner vi slutligen den saknade båten vid brygga i Strömstad.

Tamp i propellern

Publicerad: 2018-09-26, Text: RS Strömstad

JRCC larmar om fritidsbåt med två personer ombord som fått stopp pga tamp i propellern. Vi avgår två minuter efter larm och finner haveristen strax norr om Öddö. Då vi skall förbereda bogsering lyckas man själva att skära av tampen. Vi avvaktar tills provkörning är klar och återgår till stationen.

Två mycket tacksamma hummerfiskare fortsätter för egen maskin.

Motorstopp i utsatt läge

Publicerad: 2018-09-25, Text: RS Strömstad

Sjö- och Flygräddningscentralen larmar ut enheter i närheten av Saltö. Vi avgår från Strömstad med Rescue Ilse Sanne tre minuter efter larm. 15 fots öppen motorbåt med aktersnurra har motorstopp och driver nära land efter misslyckade försök att få ankarfäste. Två personer ombord. KBV 307 och Rescue Ilse Sanne samarbetar i bärgningen och vi kopplar haveristen och bogserar till Strömstad. Inga personskador.

Grundstötning

Publicerad: 2018-09-10, Text: RS Strömstad

Ensam man i RIB-båt har gått på grund i position N58.59.66 E011.07.03, nära Tjurholmen. En kamrat i land larmar Sjöräddningssällskapet i Strömstad som efter en stunds letande finner haveristen som lyckats ta sig i land och vägleder oss med sin mobiltelefonlampa.

Vi tar mannen ombord och transporterar honom till Strömstad. Hans båt blev förtöjd och hämtas i dagsljus.

Snipa kört på land

Publicerad: 2018-09-01, Text: RS Strömstad

En 25 fots snipa kör upp på Hälsholmen väst om Sydkoster.

Vi får larm efter att allmänheten har observerat kollisionen farten bedöms till mer än 10knop och skadeutfallet är oklart.

Vi samverkar med KBV 303 på platsen som tar med personen till Strömstad. Länsor läggs ut och vi lämnar båten då bärgning måste göras med kran.

Fritidsbåt med vatteninträngning

Publicerad: 2018-08-13, Text: RS Strömstad

Sjö- och Flygräddningscentralen larmar ut enheter till träbåt med vatteninträngning strax syd Holmen Grå.

KBV 435 hade först kopplat för bogsering. Bogseringen övertogs av Rescue Kersti Hyde´n som tar haveristen till hemmahamn i Strömstad.

SAR norr om Ramsö

Publicerad: 2018-07-24, Text: RS Strömstad

Segelbåt på grund, vi kopplade och drog loss.

Snäcka med motorhaver V Ursholmen

Publicerad: 2018-07-23, Text: RS Strömstad

Larm om Snäcka med maskinproblem V Ursholmen. Efter telefonkontakt med haveristen faställs positionen V Våskär samt att han har ankrat.

Rescue Kersti Hydén lämnar RS Strömstad och går mot platsen. Väl framme vid haveristen har han fått start på motorn men den har ingen kraft. Tack vare flertalet skär runt omkring tas beslutet att koppla upp för bogsering. Resue Kersti Hydén bogserar in haveristen till Brevik, Sydkoster och återgår till

Segelbåt på grund

Publicerad: 2018-07-21, Text: RS Strömstad

Uppgifter från JRCC: Segelbåt på grund N Saltö, 2personer ombord, möjlig vatteninträngning.

K.H går mot platsen 58 53 05N 011 07 22E, men med ETA 5 min fås uppgifter att segelbåten kommit loss själv och allt OK, insatsen avbryts.

Ibiza 21 Masinhaveri

Publicerad: 2018-07-21, Text: RS Strömstad

En fritidsbåt med maskinhaveri driver med 4pob vid position 58 58,0N 011 05,5 E. När Rescue Kersti Hydén lämnar RS Strömstad meddelar KBV 435 till Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) att de är vid haveristen och läget är under kontroll, båten driver och har slängt i ett ankare. Rescue Kersti Hydéntar över uppdraget från kustbevakningen som har fullt upp och bogserar in haveristen till Strömstad.

Drivande båt Dynekilen

Publicerad: 2018-07-17, Text: RS Strömstad

Inringare till SOS 112 har observerat en drivande båt. Rescue Roger Hansson och Rescue Kersti Hydén söker tillsammans av

Ditt namn/era namn skrivs ut här