Paddlaren Jonas Paulman stödjer sjöräddningssällskapet och kämpar för barn

Jonas Paulman stödjer sjöräddningssällskapet och kämpar för barn att ge alla barn rätt till en värdig barndom. I helgen vill han skapa uppmärksamhet för projektet Barnens träd genom att genomför en triatlon.

Natten till lördagen trotsar han vädrets makt och sätter sig i sin kajak och lämnar Trosa. Vid gryning råder det NV styv kuling och regn, Jonas kämpar sig mot delmålet Nynäshamn. Vid slutet av paddlingen överraskar en våg och Jonas går runt med kajaken på öppet vatten i hårt väder. Snabbt på plats är frivilliga sjöräddare från RS Nynäshamn och tar ombord han och kontrollerar status, länsar kajaken och strax därefter är Jonas åter på väg. I Nynäshamn möter den lokala pressen upp och även TV4 sport finns på plats. Jonas genomför en kort intervju för att sedan ta sig an utmaning 2 som är att cykla till Stockholm. Där han direkt går över på sitt 10:e Stockholm maraton.

Hur länge har du vart medlem i Sjöräddningssällskapet?

Jag gick med inför årets säsong säger han och visa stolt upp sin medlemsdekal.

Har du vart i sjönöd eller ringt om förebyggande utryckning någon gång?

Fram tills idag hade jag svarat nej, men under dagens paddling gick jag runt i hårt väder och var väldigt lättad över att få hjälp av Sjöräddningen.

Hur kom du först i kontakt med oss och vad var det som fick dig att bli medlem?

Sjöräddningssällskapet är en stor del av Nynäshamn och jag har sett er i olika evenemang och uppdrag. Men det vara nära vänner som berättade om er och fick mig att förstå värdet, även för mig som paddlar.

Varför är du som paddlare medlem?

Även jag kan råka ut för saker som hindrar mig att komma hem, är man dessutom i det yttersta skärgården är det skönt att ni bara är ett samtal bort.

Dina 3 bästa sjösäkerhetstips till andra paddlare?

  • Utrusta din kajak så du syns i alla väder och tider på dygnet.
  • Ett vattentätt fodral till mobilen är.
  • Det sista är det mest självklara, gå med i Sjöräddningssällskapet.

Mer fakta om Jonas finns på : http://barnenstrad.se/

Ditt namn/era namn skrivs ut här