Tre personer i vattnet

Klockan 11:34 ljuder personsökarna för de tre frivilliga sjöräddarna som har jour. Sjö- och flygräddningcentralen (JRCC) söker sjöräddningsenheter till Forsmark. Räddningskepparn på Rescue Olof Wallenius får i samtal med Räddningsledaren på JRCC information om att det är tre personer som hamnat i vattnet vid Bredbådan när båten kapsejsat och läget är väldigt oklart.

Rescue Olof Wallenius lämnar Öregrund och går norrut, i området blåser det NV 9 m/s med våghöjd på 2-2,5 meter, mot platsen går även Kustbevakningen, Sjöräddningshelikopter och Ambulanshelikopter. Räddningstjänst och Ambulans åker mot Forsmarks hamn.

När besättningen på Rescue Olof Wallenius kommer till Bredbådan har personerna simmat iland och får hjälp av ambulanshelikopter och Kustbevakningen för vidare vård till sjukhus. Rescue Olof Wallenius får i uppdrag att säkra den kapsejsade båten. Båten kopplas och bogseras till Forsmarks hamn där Kustbevakningen kan vända båten och lyfta upp den. Rescue Olof Wallenius kan efter en stund lämna och återgå till Öregrund för återställning, klara kl. 16:55.

Fantastisk skönt att det gick bra denna gång tänk på att alltid ha mobilen i vattensäkert fodral eller i en påse, denna gång var det avgörande.

Tack till alla räddningsenheter för ett mycket bra samarbete!

. Foto: Fredrik Jansson

Ditt namn/era namn skrivs ut här