Hektisk lördag

Dagen började med sjöräddarna visade upp våra båtar och utrustning i Öregrunds hamn. En hel del besökare kom och hälsade på oss vilket var roligt!

Kl 16.17 piper sökarna hos RS Öregrund. En båt med 7 personer ombord slår mot klipporna efter ett motorhaveri. Rescue Olof Wallenius lämnar Vässarö några minuter efter och rescue Peter Borg lämnar Öregrund och går mot platsen. Även kustbevakningen som också mottagit larmet går mot platsen. Kl 16.30 är rescue Olof Wallenius framme på platsen i stort sett samtidigt som kustbevakningen. Olof Wallenius gör ett par försök att dra ut båten från grundområdet men det är först när Rescue Peter Borg ansluter som man lyckas genom ett gott samarbete. Båten kopplas sedan vid sidan av Olof Wallenius och bogseras. Efter en stunds bogserande lyckas vi få igång maskinerna igen och de kan gå för egen maskin. 

Peter Borg hinner bara tillbaka till Öregrund innan en medlem hör av sig och behöver assistans vid länsö. Peter Borg bogserar till hemma hamn.

Efter att sjöräddarna hunnit få i sig en bit mat så ringer en medlem och behöver starthjälp. Rescue Olof Wallenius avgår från Vässarö och hjälper båten igång med hjälp av vår batteristartare. En nöjd medlem kan åka hem för egen maskin. Under tiden vi hjälper denna medlem så får vi ett samtal från medlemscentralen. En medlem har tappat ett blad på sin propeller och önskar assistans. När vi ringer upp båten visar det sig att de ser oss och vi får en väldigt kort framkörning. Vi kopplar bogsertampen och får en super fin kvällsbogsering i solnedgången. Åter på Vässarö kl 22.30. 

Ditt namn/era namn skrivs ut här