Postkodlotteriet

Postkodlotteriets vision är att bidra till en bättre värld för människor, djur och natur. 2019 delade förmånstagarorganisationerna på nästan 1 miljard kronor och av dessa fick Sjöräddningssällskapet 14,4 miljoner.

Köp en lott och rädda liv

I Svenska Postkodlotteriet har lottköparna chans att vinna tillsammans med sina grannar. 40 % av lotteriets omsättning går tillbaka till lottköparna i form av vinster. Men med sin lott bidrar man också till en bättre värld. Lotteriets överskott går till ett antal utvalda förmånstagarorganisationer, som på olika sätt arbetar för bättre villkor för människor, djur och natur. Totalt har Postkodlotteriet fördelat 10,3 miljarder kronor till förmånstagarna sedan starten 2005.

Sjöräddningssällskapet är oerhört stolta och glada över att vara en förmånstagare i Svenska Postkodlotteriet. Pengarna ger oss möjlighet att genomföra projekt vi annars inte hade kunnat ro iland.

Foto: Cia Sjöstedt och Niklas Jendeby, utdelningen 2019.

Så använder vi gåvorna från Postkodlotteriet

  • Utvecklat en ny båtklass, 11-meters PostkodLotteri-klassen, med fokus på miljö.
  • Byggt en 12-meters räddningsbåt ur Sjöräddningssällskapets Victoria-klass.
  • Gett ut fyra nummer av vår populära tidning Trossen Junior, om sjö-, is- och båtvett för barn i skolåldern. Tidningen är kostnadsfri att beställa och används såväl av enskilda familjer såväl som av skolklasser, skogsmullar och seglarskolor.
  • Sjösatt en helt ny utbildningsorganisation för morgondagens frivilliga sjöräddare.
  • Satsart än mer på miljön genom att anpassa båtar till miljöbränsle, installerar miljötankar för säker bunkring i närheten till stationen och köper båtliftar, för att komma bort från behov av bottenmålning samt för att förlänga båtens livstid.
  • Satsar på film för genomslag i TV: sjösäkerhet till alla i folkbildande syfte.

Ditt namn/era namn skrivs ut här