Segelbåt(ar)! på grund vid Burö i mörker och grov sjö

Det slår sällan fel för en sjöräddare... när maten står på bordet kommer larmet. 19.16 Larm från Sjö- och Flygräddningscentralen (JRCC Sweden) om båt på grund i närheten av Burö färjeläge. Det är bråttom säger man. Så vi avgår direkt med Rescue Märta Collin och Rescue Märtha med tre mans besättning vardera.

När vi kommer på plats har en av Nordöledens färjor lokaliserat haveristerna och lyser i mörkret på vad som visar sig vara två segelbåtar som sitter fast i varandra. Båtarna ligger och slår våldsamt mot klipporna i den grova sjön, på ett skär norr om Burö. Situationen är svår och i båtarna finns tre personer men ingen i vattnet tack och lov. Eftersom båtarna är hela och sitter fast i varandra bestämmer vi oss för att bogsera ut bägge båtarna tillsammans, med människorna i, till lugnt vatten.

Väl där tar Rescue Märta Collin hand om den ena och Rescue Märtha den andra och bogserar båtarna vidare till hamn. Människor och båtar välbehållna trots den svåra situationen. Allt väl och vi återgår till stationen.

Tack till Nordöledens färjor för gott samarbete!

Ditt namn/era namn skrivs ut här