Så kontrollerar du din uppblåsbara flytväst

Uppgifterna nedan gäller för flytvästar från Baltic Safety Products. Det är viktigt att du tar reda på hur just din flytväst ska kontrolleras.

1. Kontrollera gaspatronen

Skruva loss gaspatronen (motsols) och kontrollera att den inte är perforerad.  Perforerad gaspatron är oanvändbar och måste bytas.

2. Kontrollera säkerhetsstift och cartridge

Beroende på modell, automatiserad eller manuell, skiljer åtgärderna sig åt. Om säkerhetsstiften saknas behöver antingen gaspatronen laddas eller bytas ut. Kontrollera i instruktioner hos din tillverkare.

3. Kontrollera dragsnöret

Kontrollera att dragsnöret löper fritt och att du kan nå det utan att behöva öppna din väst.

4. Testa västen

Det kan vara skönt att veta hur västen fungerar i praktiken. Testa att hoppa i vattnet med den. Men glöm inte att byta gaspatron efteråt.

Sjöräddning i framtiden

Vårt forsknings- och utvecklingsarbete syftar till att förbättra och effektivisera sjöräddningstjänsten samt att förbereda och rusta organisationen för framtidens utmaningar.

Håll koll på vädret

Ladda ner vårt detaljerade kustväder till din iPhone eller Android.  Det är den första väderappen som visar hur havet ser ut i olika vindstyrkor och väderförhållanden!

I vår butik räddar du liv

I vår webbshop handlar du bra prylar till alla nära och kära samtidigt som du stöttar svensk sjöräddning. Köp en flytväst, vår vimpel eller en picknickkorg för dina utflykter!

Ditt namn/era namn skrivs ut här