Båten redo för sommaren?

Idag görs det förebyggande underhåll på en av våra sjöräddningsenheter, detta görs av några frivilliga sjöräddare på RS  Simpevarp. Detta görs för att ha båten redo för sommaren. Är din båt redo för sommaren? 

Livet till sjöss är fullt av överraskningar och vem som helst kan råka ut för motorhaveri, grundstötning eller att vädret plötsligt slår om. Som medlem får du kostnadsfri hjälp redan innan läget blir akut, våra sjöräddare är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Det är vårt sätt att tacka för ditt stöd, men också ett sätt att förhindra allvarliga olyckor. Ett bra tips är att skaffa ett medlemskap hos oss för endast 67:-/mån. För att bli medlem gå in via denna länk www.sjoraddning.se/medlemskap/bli-medlem Vi söker hela tiden efter människor som kan tänka sig bli frivilliga sjöräddare ansök här! Alla räddningsbåtar har frivillig besättning som är beredd att ställa upp dygnet runt, året om. Vi står för 80 procent av sjöräddningen i Sverige, utan bidrag från staten. Hela verksamheten bygger på gåvor, medlemskap och ideella insatser.

Underhåll maskin
Byte av olja i maskin på Rescue 8-15. Foto: Mattias Källman

Årets första öppen båt

Fredag den 13 april började vårsäsongen med öppen båt i Ernemarviken, ett tillfälle att visa upp och berätta om oss på Sjöräddningen i Simpevarp. Vi blev inbjudna av Ernemarsvikens marina och fem frivilliga sjöräddare visade vid tillfället upp våran 12m båt Burre samt våran vattenskoter Viggen på trailer. Vill ni att vi kommer och informerar/visar upp oss, så tveka inte att kontakta våran stationsansvariga på rs.simpevarp@ssrs.se eller på tele 031-761 42 30

Viggen
Rescuerunner Viggen på plats hos Ernemarvikens Marincenter i Oskarshamn Foto: Mattias Källman

Ditt namn/era namn skrivs ut här