Övning med Kustbevakningen

Under lördagen den 14/12 träffade 5 frivilliga sjöräddare, besättningen på KBV 305. Syftet var att genomföra några olika övningar tillsammans.

Vi började med att med hjälp av våra vhf pejlar ombord på Rescue MinLouis och KBV 305 söka efter Rescue 8-15 som gömt sig i skärgården. Vi kunde lokalisera ”haveristen” efter att vi tillsammans genomfört några pejlingar. Vhf pejl är fantastiskt verktyg men som inte behöver användas så ofta men otroligt viktig att öva med så det känns tryggt och bekvämt den dag man behöver nyttja den.

Rescue MinLouis KBV 305
Rescue MinLouis och KBV 305 Foto: Mattias Källman

Efter att Rescue 8-15 åter var funnen så var det dags för lite bordningar mot KBV 305 med Rescue MinLouis och Rescue 8-15. För oss är det ganska vanligt att vi bordar med Rescue 8-15 mot Rescue Burre men väldigt sällan vi bordar med Burre mot någon större båt. 

KBV 305
Person in Water (PIW) Foto: Martin Kullman

När detta var avlutat var det dags att bogsera, KBV 305 började med att både bogsera MinLouis bakom sig men även att koppla upp på sidan för att manövrerar i trånga utrymmen eller till exemple in till kaj. Sedan bjöds det på kaffe och fika ombord på 305an innan vi avslutade med att rädda varsin PIW (Person in Water) 

Vi tackar besättningen på Kustbevakningens fartyg KBV 305 för en givande dag och hoppas att vi snart ses under lika trevliga förhållande igen.

Ditt namn/era namn skrivs ut här