Liten båt förliser i hård vind

Larm - Sjönöd öster om Klädesholmen. Hårda vindar och ökande.

Kl 19:08 får jourbesättningen larm från Sjö- och flygräddningscentralen - JRCC. Sjönöd öster om Klädesholmen. Rescue Anncha af Fagerfjäll lämnar kaj med tre i besättning följda av vår mindre Rescue Paul Brunes kort efter med två i besättning.
Det är mörkt, kallt och hårda vindar som ska öka ytterligare.
En liten styrpulpet-båt har fått motorstopp i det hårda vädret och blivit vattenfylld utanför Ängholmen. Föraren av båten har ganska tidigt kunnat larma till närstående och flera båtar är redan på plats.

Sjöfartsverkets helikopter som var ute på övning har vinschat mannen och tagit honom till Sahlgrenska, nerkyld men oskadd.
Båten ligger djupt i vattnet men flyter. En av de mindre båtarna har redan hunnit koppla och börjat bogsering mot Rönnäng, de bedömer att de klarar bogseringen.
Rescue Paul Brunes och Rescue Anncha följer med till kaj i Rönnäng där vi kan hjälpa till att länspumpa båten och förtöja den på en skyddad plats.

Allt slutade bra, vi är tacksamma för att föraren snabbt kunde larma och för ett bra samarbetade med flera vana sjömän. Kl 22 är besättningen hemma igen.

Rescue Paul Brunes Haverist Bogsering

Ditt namn/era namn skrivs ut här